kontakt

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc.dostalam sie na uam na f.germanska. chcialabym juz wczesniej zlapac kontakt z kims, z kim spotkam sie juz wkrotce .pozdrawiam!!!czekam ;p
hej sypa!
mam na imię Kaśka i ja również dostałam się na UAM. też nie znam jeszcze nikogo. miło poznać przyszłą koleżankę z roku! czyli spotkamy się już za niecały miesiąc! masakra, nie? ;)

mam pytanie: czy Ty (lub ktoś inny kto dostał się do Poznania) składałaś podanie o akademik? jeśli tak czy otrzymałaś już decyzję komisji w tej sprawie? bo ja złożyłam już dawno i ciągle nic nie wiem... zresztą nie jestem zdecydowana co do akademika, chociaż lubię ludzi wokół siebie to obawiam się, że jak na pierwszy rok solidnego kucia ;) może być tam troszkę za głośno. co o Tym myślisz (myślicie)?

pozdrawiam serdecznie,
ganz_egal
Hej! Ale sie ciesze ze sie ktos odezwal. :D
ja nie skladalam podania o akademik (z tego co sie orientuje to wiekszosc ze znajomych ,ktorzy podostawali sie do poznania to nie brala pod uwage akademika)- wiec nic w tej sprawie nie moge Ci pomoc, ale moze zadzwon do nich i sie dowiedz, bo jakby nie patrzec czas leci
zapomnialam sie przedstawic.wiec mam na imie magda i jestem z kalisza :)
Miło mi Cię poznać Magdo z Kalisza :)

Nadal nic nie wiem o decyzji szanownej komisji, ale zacznę się powoli rozglądać za jakimś mieszkankiem/pokoikiem niedaleko centrum. Masz rację, akademik nie dla nas, przyszłych germanistów. No chyba że na jakimś trzecim roku dopiero, jeśli do tego czasu nie wylecę ;) Fajnie by było znaleźć kogoś z roku do wspólnego mieszkanka, wiadomo - razem raźniej :) Jest pełno ogłoszeń w gazetach i na stronkach, nie powinno być chyba większych problemów ze znalezieniem czegoś.

Jak tam samopoczucie przed studiami? Jak oceniasz swój niemiecki? Ja przyznam, że troszkę się boję :)

Pzdr.
Witam ponownie!! nie umiem Ci odpowiedziec jak moj niemiecki...od czasu matury nie mialam kontaktu z jezykiem wiec tego sie boje. :) a jak jest w Twoim przypadku?? ;)
ja na 1 roku bede mieszkac z moja siostra(ona jest na 5. r.) a dalej sie zobaczy.plany byly takie ze mialam mieszkac z kolezankami od poczatku ale niestety nie my przydzielalysmy miejsca na studia :( :)
powiem Ci ze mam troche nerwy bo w sumie nie wiem co i jak...ale sadze ze nie jestem wyjatkiem :D

nie wiem jak Ty ale moze wolisz gadac na gg to moj nr 1667570.
nie zawsze jestem dostepna(zrozumiale) ale jak zostawisz wiadomosc to na 100 odpisze :)

a Ty z jakiego miasta jestes??
czekam na wiad.Pa
Hej!

Jasne, wszyscy się boją. Ja też nie miałam dawno kontaktu z językiem, dziś jadę do Niemiec na jakiś tydzień do dwóch tygodni, by to nadrobić :) Może 2 tygodnie to za mało by się czegoś nauczyć, ale zawsze coś gdy się jedzie do Niemiec pierwszy raz :)

Trudno jest ocenić samemu swój poziom wiedzy. wiem, że moja gramatyka wymaga powtórzenia, a ze słówkami jest tak, że czasem mam na końcu języka najprostrze słówka, a jakieś bardziej wyszukane, typu sztuczne zapłodnienie czy stęchlizna nie wiem skąd od razu znam :)

W ogóle cieszę się bardzo, bo ruszyła wreszcie sprawa mojego mieszkania. Wygląda na to, że wreszcie sobie coś znajdę, a mieszkać będę ze studentką rusycystyki :)

Życzę Tobie Madziu oraz innym forumowiczom udanych ostatnich dni wakacji. Wypocznijcie sobie póki możecie, bo pracowity rok przed nami :)

Pozdrawiam serdecznie,
ganz_egal
aaa, na śmierć zapomniałam. przez najbliższe 2 tygodnie będę osiągalna tylko za pomocą poczty elektronicznej, rozmowy na gg narazie więc odpadają. ale zapisałam sobie Twój numer i odezwę się po powrocie :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Zertifikat Deutsch