Augsburg!!!???

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałbym (bardzo) pogadac z kims, kto studiuje lub planuje rozpocząć studia w Augsburgu... mój mail: [email]
Pozdrawiam!
hej moja kumpela robi tam doktorat, ale nie wiem czy znajdzie czas na odpowiedz...co chcialbys konkretnie wiedziec?
Wszystko:) Jeszcze uczę się w liceum i mam zamiar wyjechać do Niemiec na studia (myślałem właśnie o Augsburgu, bo niedaleko mam rodzinkę). Chodzi mi głównie o to jak wygląda rekrutacja (na stronce Uni Augsburg przeczytałem już chyba wszystko, ale ciekawe jak to jest naprawdę?), czy zwykłe świadectwo jest brane pod uwagę, czy tylko maturalne? I czy progi są wysokie? Czy jest łatwo i gdzie najlepiej jest znaleźć kawałek miejsca do zamieszkania:)? (najtaniej!) Ile kosztuje mniej więcej utrzymanie? Jak jest z pracą? Czy można w ogóle gdzieś dorobić?
Mam jeszcze sporo pytań, a głównie byłyby one związane z kierunkami o charakterze matematycznym lub ekonomicznym... dlatego, gdyby Twoja kumpela mogła np. zapytac kogoś (najlepiej Polaka - bo kto inny nas "zrozumie"?:) studiującego na tego typu kierunkach (np. Wirtschaftsmathematik...) o kontakt ze mną... to byłbym niezmiernie wdzięczny... Juz jestem - bo odpowiedziałaś...:)
Pozdrawiam.
Magdaleno78...:)?

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa