nkjo w lesznie

Temat przeniesiony do archwium.
hejka a co sadzicie o tym kolegium? moze ktos sie tam wybiera???
jak chcesz isc na niemiecki to jest ciezko caly czas trzeba sie uczyc a i tak nie wiadomo czy zaliczysz ciezko jest z czytaniem i z gramatyka opisowa ale szkola ma dobra renome
jak juz to lepiej sie postaraj dostac sie na kjo do poznania...ta szkola chyba jest lepsza i ma lepsza renome w koncu uam to uam :)
Hej jesli myślisz o niemieckim to naprawde jest ciężko, ale jesli jestes pewna że to kierunek dla ciebie to polecam. A grama opisowa jest naprawde straszna;( Pozdrawiam:)
Ja rowniez jestem studentka FG i nie rozumiem, co takiego strasznego jest w gramatyce opisowej?

-- KASIA
witam. ja sie tam wybieram i mam nadzieje, ze badzie nam tam dobrze. podlegaja do UAM.
byłam na drzwiach otwartych KJO w Poznaniu.. i stwierdzili ze owszem podlega Leszno pod Poznan, ale poziom jest nieporownywalny
słyszałam wiele opinii o lesznie, zazwyczaj królują te dotyczące wysokiego poziomu.. a nauka jest wszędzie , bo przecież studia językowe to takie, gdzie w gruncie rzeczy trzeba się samemu bardzo dużo uczyć..
Czy mozesz mi cos wiecej na ten temat napisac. Co oni przez to rozumieja, ze poziom jest nieporownywalny? To jest fakt, ze na kazdych studiach trzeba sie duzo uczyc. Juz teraz ci za odpowiedz dziekuje.
najpierw coś z mojej strony :
wiele nasłuchałam się o tej szkole, opinie miedzy innymi nauczycieli,ludzi tam uczących się i raczej wszyscy są zadowoleni z poziomu szkoły ,zgodnym chórem odpowiadają, że nauki jest dużo i jest naprawdę dość wysoki poziom, poza tym myślę,że jak jest dużo nauki i trzeba ryć cały czas to nikt a przynajmniej większość ne stwierdzi,że jest niski poziom..
nie wiem czy byłaś tam, ale ja przypadkowo tam zagościłam i zszokował mnie widok "szkoły wyższej" gdzie na parterze znajduje się liceum a do góry odbywają się zajęcia KOLEGIUM

co do drzwi otwartych Kolegium w Poznaniu:
dyrektor sekcji niemieckiej stwierdziła, że nie można porównać poziomu uczelni zamiejscowych z Kolegium w Poznaniu, tylko tyle.. nie wiem co miała na myśli-być może kadre- bo przecież ta jest inna niż w Poznaniu..

ja myślę,że nieważne gdzie się uczysz, a ważne to ile sama poświęcasz się językowi..
wiadomo,że Poznań to zawsze bardziej renomowane miejsce
Dziekuje tobie bardzo za te informacje! Mysle, ze jakos to bedzie. Mysle, ze zle nie wybralam. Owszem bylam tam. Fakt, troche to dziwne z tym liceum na dole! Mam nadzieje, ze sie zgadzaja :-)
to szkola dla wytrwalych. trzeba miec duzy dystans do tej "szkolki" i "profesorow" bo inaczej siada na psychike ;O) ja sie za bardzo nie przejmowalam, uczylam wtedy gdy naprawde musialam i dalam rade. powodzenia.
Dzieki wam za te informacje! Ich denke, dass auch ich das schaffen werde!
witam! mam prosbe. Obecnie studiuje na 1.roku w nkjo w Lesznie i chcialabym przeniesc sie do kjo w Poznaniu. Chcialam zapytac co w zwiazku z tym musze zalatwic...jakie papiery itd. bo w internecie nie moge nic znalezc... Bede wdzieczna za odp.
najbardzie rozsadne i wiarygodne informacje uslyszysz, jak po prostu zadzwonisz.
nie rozumiem jak mozesz wypowiadac sie na temat leszczynskiego kolegium na podstawie opinii pani dyrektor KJO w Poznaniu...oczywiste jest, ze nie bedzie robic reklamy kolegium w Lesznie...poziom jest nieporownywalny..na ten temat powinny wypowiedziec sie osoby, ktore mialy okazje studiowac, tudziez wykladac w tych dwoch uczelniach, w innym wypadku trąci to bardzo subiektywna wypowiedzia. nie rozumiem tez co ma do rzeczy wyglad Kolegium? Oczywiscie, luksusu nie ma, ale jaki ma to wplyw na poziom ksztalcenia? Wszystko czego potrzebujesz do studiowania jest w zasiegu reki. A czy jest ciezko? Mysle, ze to specyfika studiow- tu nie ma miejsca na zaleglosci, jak w matematyce. Ja ukonczylam te szkole, jestem z tego dumna i nie porownuje sie z Poznaniem, ani nie operuje pojeciem renomy, poniewaz jest ono wzgledne. moja rada dla osob, ktore wybieraja te szkole: uczcie sie systematycznie a kazda krytyke przyjmujcie naturalnie z dystantsem, ale wyciagajcie z niej wnioski. Wszystko jest do przejscia...nawet ta owiana legenda gramatyka opisowa :) a na imprezy studenckie tez znajdzie sie czas!! :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa