Punkty i procenty

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie do studentów germanistyki, którzy zdawali nowa maturę
Jakie było na waszych uczelniach minimum uzyskane na maturze, żeby się dostac na germanistyke?
bardzo proszę o odpowiedz, bo tak źle mi poszło na maturze że nie wiem czy warto się starac
ja równiez zwracam sie z taka prosba, dobrze byloby wiedziec jakie mamy szanse
ja mialam z rozszerzonego pisemnego 93% ustnego 100% i sie dostalam na uś, na jagiellonski nie składałam ale też bym sie dostała (od 92% przyjmowali) ale na opolski nie wystarczylo (przyjmowali od 100% ustny i 97% rozszerzony)
Jestem na pierwszy roku germy w Poznaniu, progi sa na stronce ladnie opisane: http://www.ifg.go.pl/ (Rekrutacja 2006 (studia stacjonarne)). Na UAM-ie liczy sie tez polski pismeny, przez co progi nie wydaja sie bardzo wygorowane. Mozesz tym przedmiotem ladnie nadrobic, jesli z niemca poszlo Ci troche gorzej.
hejka! widze ze wybierasz sie na germanistyke bo nieraz pytalas/es sie o progi, przedmioty..itp:) gdzie planujesz skladac papiery i jak ci poszla maturka? ja tez mam zamiar skladac podanie na germe.pozdro.
macie mooże rozeznanie czy np. można poprawiać wewnętrzną mature??? własnie z niemca?
no wlasnie tak sie dowiaduje o progi bo obawiam sie ze ta matura z niemieckiego nie poszła mi za dobrze. Papiery bede skladac do torunia, szczecina i kolegium w gdansku zastanawiam sie sie jeszcze nad innymi opcjami. A ty na ile procent liczyszi dokad sie wybierasz?
hehe..ja już jestem prawie po pierwszym roku germanistyki. ale chciałbym poprawić maturkę z poprzedniego roku :P . Stąd moje pytanie...czy da się poprawić ustną maturkę :)
można bez problemu! ;))
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa