Szanse na germanistykę

Temat przeniesiony do archwium.
Help me! HILFE! Kończę właśnie 1 kl. LO i tak zastanawiam się co potem. Niem. uczę się od 4kl. więc już 8 rok, ale tylko w szkole. Zawsze był to mój ulubiony przedmiot, bo w ogóle lubię języki. W przyszłości chciałbym pójść na germe, ale nie wiem, czy mam szanse. Z niemca w szkole zawsze mam 6, ale nie wiem, czy dam radę, bo np. nigdy nie byłem w Niemczech! Proszę piszcie co sądzicie?!!! Danke schön für alle Antworte! Tschüß!
nie liczy się to czy byłeś w Niemczech czy nie, żeby na studia się dostać .. później wiadomo pomaga to w studiowaniu,ale przecież nie to najważniejsze.. bo liczy się Twoje przyswajanie wiedzy, chęci, szczęście , samozaparcie .. jeśli to jest twoim marzeniem to próbuj!
popieram!! ja studiuje niemiecki i idzie mi to jak krew z nosa bo niestety tak sie zlozylo ze nie jest to moja pasja.......wlasnie czekam w kolejce na ustny egzamin trzymajcie kciuki!Jesli naprawde to lubisz to próbój!powodzenia!
Hej wiecej wiary w siebie!! Oczywiscie, ze masz szanse, zwlaszcza, ze niemiecki to twoja pasja. Moj kolega byl w Niemczech tylko raz w zyciu, a tez uwielbia ten jezyk i "sprecha" perfekcyjnie! Ja kiedys mialam ten sam problem, ale poszlam na germanistyke i nie zaluje. Dlatego jesli czujesz, ze potrafisz to dalej do przodu...!Powodzenia
heya! Mam male pytanko. Tak sie zastanawiam czy isc na germanistyce. Ale tezn kierunek studiow wiaze sie zawsze z zawodem nauczyciela. I wlasnie troszke mi nie za bardzo. Bo nie widze siebie w tej roli. Pracujesz jako nauczycielka?

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa