germanistyka...

Temat przeniesiony do archwium.
Tez sie tak cieszyłam 3 lata temu... z czasem radość mi przeszła...Powodzenia!!!
hehe.... pocieszające :)
Niestety...wesoło nie jest. Przygotuj sie na samokrztałcenie;)
no sorry..ale przeciez nie od dzis wiadomo, ze na studiach daja ci wiedze, wskazowki itp..ale to od ciebei zalezy jak to wykorzystasz, tak wiec to samokształcenie jest widoczne na kazdych studiach..nikt cie nie bedzie przeciez co dzien przepytywał ze słowek, sprawdzał czy sie nauczyłeś itp...
cale szczescie ze ja nie na germe :P
hmm..no lingwistyka ma swoje plusy i minusy...jets trudniej perfekcyjnie opanowac dwa jezyki bo w koncu rozwalasz sie na dwa..
Stad tez lingwistyka jest dla ludzi naprawde genialnych! Kiedys bylo tak prawie ze wszystkimi filologiami, byly to studia elitarne, teraz bardziej spowszednialy... I chyba obnizyl sie tez ich poziom tak calkiem ogolnie patrzac.
Hej wszystkim :)

Mam pytanie co do germanistyki na Uni A.Mickiewicza w Poznaniu. Jakie przedmioty biora pod uwage, od ilu pkt przyjmuja. Ucze sie w Niemczech ,ale niestety nie zdaje matury z DE,tylko z polskiego jako j.obcy(rozszerzony),matma(rozs
zerzona),
pedagogika i j.ang,tak wiec jesli nie zdaje niemca to nie mam nawet co myslec o tym?jak to w koncu jest, pomozcie !!!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Nur deutsch