obawiacie sie germanistyki?

Temat przeniesiony do archwium.
Lubie jezyk niemiecki i dostalam sie na germanistyke...ale troche sie obawiam czy dam rade... jak Wy sie czujecie?:)))
tez mam takie obawy, czuje, ze pzrez wakacje wszystko mi wyleciało:):) ale mysle. ze kazdy sie mniej lub wiecej boi
a wykłady sa od samego poczatku w jezyku niemieckim?
Przypuszczam, że jest tak jak wszędzie - pierwszy tydzień nic sie nie dzieje, drugi tydzień Cie przyzwyczajają a później człowiek już przywyka.
taka prawda wakacje wakacje kto mysli o nauce, z reszta jakjuz sie teraz ktos uczy to mowie wam w pazdzierniku moze nie ale juz w listopadzie wymieknie i padnei an sesji ...tak wiec teraz cieszcie sie wakacjami luzem bo to jest piekne, nie martwcie sie, przyzwyczaicie sie do niemeickiego, kazdy wie, ze to poczatek , nikt nie bedzie was zabijac, jak cos zle powiecie. wszystko bedzie dobzre. tak ajk kolega wczesneij mowil czlowiek po pewnym czasie przywyknei do tego i to juz nie bedzie dla niego nic strasznego. pzodro uwierzcie mi.
Wszystko w języku niemieckim :)oprócz psychologii i takich tam - bo pewnie będziecie mieć to dziadostwo ;/ :)

ja proponuję od samego początku wziąć się do pracy:) od października...potem nie będziecie musieli przed sesją od rana do wieczora siedzieć nad książkami...Egzaminów może być już po pierwszym roku sporo..bo po semestrze nie sądzę..i przede wszystkim!!! AKTYWNOŚĆ NA ĆWICZENIACH!!!! to jest naprawdę w cenie!

Lasst ihr es nicht so weit kommen, eure Examen auf die Nachprüfungszeit zu verschieben...
Temat przeniesiony do archwium.