niemiecki w Niemczech?

Temat przeniesiony do archwium.
witam
orientujecie się jak można znaleźć szkołę w Niemczech, w której Polak mógłby szlifować niemiecki? dokładniej chodzi mi o okolice Stuttgartu...
może ktoś chodzi na takie zajęcia i może napisać coś więcej...ceny, jak to wygląda itp.
z góry dziękuję za pomoc
Osobiście polecam Ci ESO, a więc Euro Schulen Organisation. Chodziłem tam i byłem bardzo zadowolony. Na pewno mają swoją szkołę w Stuttgarcie lub okolicy. Strona: http://www.eso.de/
hej ja jestem w okolicach stuttgartu od pol roku i chodze tu do szkoly jezykowej VHS :) wiekszosc osob ktora tu przyjezdza wlasnie do tej szkoly chodzi :) pozdrawiam
osobiscie nie polecalabym VHS, niestety poziom jest tam bardzo zanizony, tylko dlatego by ci slabsi dali sobie tez rade, a niestety wielu konczac kurs nie umie nawet dobrze czytac. No i statystycznie przewazaja tam Turcy,Arabowie, oni maja te kursy w calosci oplacane i chodza bo musza. Na pewno zaleta jest to ze placisz 105EU/miesiac a druga polowe finansuje ci panstwo do poziomu B1. Dalsze stufy trzeba samemu pokryc w calosci. Znam tez ASTA-Allgemeiner Studierendenausschuss, sa to kursy przy Uni. Poszukaj w google miasto ktore Cie interesuje. Ceny sa rozne, ja osobiscie placilam mniej niz w VHS (düsseldorf) , poziom jest o wiele wyzszy, miedzy innymi dlatego ze wiekszosc osob chce pozniej studiowac. Na poczatku pisze sie u nich tescik, na podstawie ktorego posylaja Cie na odpowiedni poziom. Znam jeszcze inne szkoly,ale ceny sa tam koszmarnie wysokie.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa