Szkola jezykowa w Zgorzelcu

Temat przeniesiony do archwium.
Hi!
Chcialabym poinformowac wszystkich z okolic Zgorzelca, ze jest tam dobra szkola nauki niem./ang./fran. To taka prywatna szkola Speaker, gdzie nauczaja metoda Callana (nowa i szybka metoda nauki polegajaca przede wszystlim na umiejetnosci konwersacji). Od niedawna prowadze tam zajecia niemieckiego, ale slyszalam ze ludzie sa z tej szkoly bardzo zadowoleni. Godzina zegarowa kosztuje juz od 10 zl, a zajecia prowadzone sa w malych grupach (od 4 do 7 osob), co ulatwia nauczanie indywidualne.
Milego dnia
Lisa
Pytam oczywiście z ciekawości. Gdzieś w innym Twoim poście piszesz że język niemiecki jest dla Ciebie "bliższy" niż polski, co jest zrozumiałe jeżeli przebywa się wiele lat za granicą. Tutaj z kolei reklamujesz szkołę która o ile jeszcze mnie pamięć nie myli znajduje się w Polsce, czyli można wywnioskować że żyjesz i pracujesz w Polsce. Byłabyś miła i sypnęła garść wspomnień aby to co nieco rozjaśnić.
Pozdrawiam
Nein, nein - ich lebe und wohne in Deutschland, arbeite nur manchmal in Polen - das Wohnen an der Grenze hat wirklich Vorteile :o) Genügt das als Erklärung?

Grüße
Lisa
oczywiście-Dziękuję
Lisaa, masz moze jakies informacje na temat kursow jezyka niemieckiego w Goerlitz. Skoro mam tako mozliwosc to chyba lepiej uczyc sie niemieckiego w Niemczech.. :)
ja wiem ze takie kursy sa w zittau no i podobno jest fajnie:):)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa