test sprawdzający w Goethe Institut

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś pisał już egzamin sprawdzający znajomość niemieckiego w Instytucie Goethego (Kraków)? Jak on wygląda, na co kładą nacisk (mówienie - pisanie - gramatyka - leksyka), jakie pytania zadają podczas rozmowy? Proszę o szybką odpowiedź, bo już jutro tam się wybieram!
Z góry dziękuję
wucias :)
zdawalam taki egzamin Zentrale Mittelstufeprüfung ale w Niemczech. Egzamin sklada sie z czterech czesci tj. Leseverstehen, Höhrverstehen, Schriftlicher Ausdruck i Mündliche Kommunikation. Kazda czesc jest oceniana osobno, a ocena koncowa odpowiada ogolnej liczbie zdobytych punktow. Nawet jesli jedna czesc zda sie gorzej to w innej mozna straty nadrobic. Generalnie nie jest to trudny egzamin, dobrze jest przerobic testy z poprzednich lat bo system pytan jest niezmienny od lat. Szkoda, ze tak pozno bo mam takie testy i moglabymci je udostepnic no ale trudno. tymczasem polamania piora.
Cześć wucias i co napisałaś te egzaminy w Krakowie? Tez mam tam zamiar
pisać. ńapisz coś jak Ci poszło?
Jesli tomozlwe to ja bym chcial pouczyc sie z tych testow wiec jesli mozesz to prosilbym zebys mi je udostepnila.
byłabym bardzo wdzięczna gdybyś udostępniła te testy gdyż chce studiować w Niemczech i musze zdać ten egzamin.
moze prześlesz mi je na e-mail .. [email]
Was möchtest Du in der BRD studieren???
Temat przeniesiony do archwium.