wieden

Temat przeniesiony do archwium.
prosze kazdego o wszelkie informacje na temat szkol jezykowych w wiedniu. chcialabym tam studiowac, ale musze poswiecic ten rok tylko na nauke jezyka. szukam wiec szkol jezykowych- calorocznych. bede wszystkim bardzo wdzieczna za inf;)
Jest dużo możliwości, niestety wszystko zależy od zasobności portfela... Ale myślę, że coś na pewno znajdziesz. Ja niczego sprawdzonego nie mogę Ci polecić, bo sama dopiero zaczynam się tym interesować, ale też planuję studiować w Wiedniu [od następnego roku tj. 2007/2008]. Jeśli chciałabyś pogadać, to mój mail: [email] Zostawiłam gdzieś tu nawet taki temat, że szukam osób, które chciałyby też tam studiować, wiec mam nadzieję, że nie tylko Ty się odezwiesz :) pozdrawiam :)))
Witam, ja własnie po kursie miesięcznym w Wiedniu.rnrnKatastrofa, 520 euro za kurs wyrzucone w błoto. Nauczyciel - doktor filozofii, zero pojecia o nauczaniu języka - prowadził przez pierwsze półtorej godziny zajęcia z gramatyki, czyli książka i kazdy po jednym zdaniu, nie tłumacząc w ogóle zawiłości gramatycznych - żenada. Druga część zajęć - grupa czyta tekst (mniej więcej A4) na głos - każdy po kawałku i na pozostałych 20 minutach coś a la konwersacja, nieudolnie moderowana przez "lektora" i tak kazdego dnia przez cały miesiąc.rnrnNazwa szkoły Sprachinstitut ALPHA, Canovagasse 4.rnrnJedyna rozsądna osobą w tej szkole jest Elisabeth, która robi wspaniałe zajęcia, ale raczej literatura i konwersacje. Jesli natomiast chodzi o nauke gramatyki polecam Theo, ale on uczy w Idiomie.rnrnPowodzenia i sprawdzajcie kazda szkołe, żebyście nie trafiły na cos takiego. Jest tez taka szkola, ktora sie strasznie reklamuje, ceny maja b. niskie, ale tam ucza studenci i kadra dosc niewyksztalcona, szkola nazywa sie cos z "DEUTSCH..." ceny od 200 euro.
ogromne dzięki za to info :)
dziekuje za informacje;)i czekam na wiecej, od wrzesnia powinnam byc juz w wiedniu, miec mieszkanie i znaleziona szkole. dlatego nadal prosze o polecone szkoly albo chociaz ich adresy internetowe, a ja juz bede sama je sprawdzac. bede takze wdzieczna za polecenie jakis tanich akademikow.pozdrawiam.ewa
czesc:) jestem obecnie we Wiedniu i uczeszczam na kurs niemieckiego przy Universität Wien. kurs jest swietny. mialam w tym roku mature i tez mam zamiar poswiecic ten rok na nauke niemieckiego we wiedniu, moze watro pogadac i wymienic sie informacjami, moj e mail to : [email] rnpozdrawiam
JA chodzilam do ciekawej szkoly.rnJest to ABC Zentrum. Maja przystepne ceny ok. 300 EUR.(ale ksiazki nie sa wliczone w cene kursu) i dobrych nauczycieli.rnJa mialam zajecia z Angelika i bylam naprawde zadowolona.Polecam
hej -eva- jesli chodzi o akademiki to sa fajne w ÖAED masz tu link luknij http://www.housing.oead.ac.at/wien/dt/wohnungen.html#comenius ja mieszkalam na Comeniusgasse:)koszt 235 euro za miesiac w 2 osobowym pokoju plus 450 euro kaucji na samym poczatku wplacasz potem wypłacaja tylko 350 bo Putzfrau zabiera za sprzatanie:/(niby sprzatanie).Kurs najlepszy na Uni Wien powaznie sa super wielu moich znajoch tam chodzilo,koszt kolo 250 euro za semest(3 razy w tygodniu po 3 godz)jesli sie jest studentem TU albo Uni Wien,a tam normalnie to chyba z 350 euro.Te kursy "Deutschakademie" sa do d... lipa odradzam kazdem tylko szkoda kasy:/ komunikacja:najlepiej kupowa tak zwane "wohenki" kosztuja oklo 12,5 euro a te 72 godz 12 euro wiec jest roznica.jesli chcesz to moge cos wiecej powiedziec i dac cenne rady jak tam zyc itp to moj meil [email] pozdrawiam i powodzonka:)
czesc:) z tym kursem sie zgodze, ze ardzo fajna, sama na niego teraz uczeszczam, ale co do kademikow i biletow nie moge sie zgodzic. najlepiej kupowac Monatkarte, kosztuje 45€, a jak kupujesz wohenkarte to placisz na misiac ok 50 €. akademiki najdziesz juz za 220€, na na Florisdorfie.
jak sie jest studentem to mozna kupic bilet semetralny on kosztuje 117 euro ale jest jedna obcia i mozna zapłacic tylko okolo 45 euro za semestralny:)jak sie wypełnia ta karte o bilet to mozna napisac ze bierze sie Lebensbeihilfe i podac jakies imie i nazwisko osoby(przypalowe)oni nigdy tego nie sprwadzaja jak wydaja bilet i potem przy kontroli tez tego nie sprawdzaja tylko sprawdzaja nr Ausweis(legitymacji)i bilet:)aa wogole ja uwazam ze na kazdym kroku mozna robic ich w "ciula" tylko trzeba umiec:)Akademiki sa oczywiscie tansze niz 235euro jak moj ale warunki sa tragiczne (w niektorych) ja tak uwazam.Moi znajomi mieszkali w akademiku za 190 euro na Kepler i bylo troche syfiasto:/
pozdrawiam wszystkich ktorzy studiuja w Wiedniu:)szczegolnie na TU:))
Hej! Ja wlasnie wrocilam z miesiecznego kursu w Wiedniu. Uczylam sie w ActiLingua i wlasciwie to jestem zadowolona. Mialam pare zastrzezen co do programu kulturalnego, ktory wlasciwie nie istnial, ale Tobie akurat to nie bedzie przeszkadzac. Wszyscy nauczyciele sa profesjonalnie przygotowani, jednak niektorzy nie maja jeszcze obycia z uczniami i nie do konca potrafia uczyc, ale mysle, ze nawet jak na takiego bys trafila (male prawdopodobienstwo)to moglabys go zmienic. Ogolnie, moge z czystym sumieniem polecic. Pozdrawiam!
Ta szkoła po 200 Euro to DeutschAcademie obok Opery, faktycznie 205 E za 3 tygodnie intensywnego kursu na 1 poziomie, np. 1B - masakra, lecą w takim tempie że można się najwyżej prześlizgnąc po tematach a nie nauczyć czegokolwiek, po tygodniu zajęć jest dla mnie jasne, czemu to kosztuje tylko 205. Zeby skorzystać z tego kursu należałoby co najmniej kolejne 3 h poświęcić na ostre kucie w domu, jeśli nie macie na to czasu, dajcie sobie spokój z tą szkołą. Co do kadry to faktycznie niezbyt profesjonalna (sama jestem lektorką angielskiego i włoskiego więc wiem co mówię), a obsługa sekretariatu to już kompletne klamki..... można stac w kolejce godzinę, obsługuje jedna panna, a pozostałe dwie piją kawkę :-) gorzej niż w komunie ....jestem zdegustowana
mam pytanie do osób które chcą sie wybrac na studia w austri. Na jakim poziomie jest teraz wasz niemiecki?? i czy na studiach niemiecki trzeba miec w jednym paluszku?? czy ktoś tam wogóle zwraca uwage że jest się obcokrajowcem? chcialabym kiedys studiowac w austri ale moj niemiecki jest na niskim poziomie wiec chyba nici z tego a na kursie to chyba mnie w rok nie nauczą mówic tak jak rodowitego austriaka czy niemca :/ pewnie cieżko bedzie mi zrozumieć np. wykładowce na zajęciach
jesli chodzi o poziom jezyka ludzi ktorzy tam studiuja nie jest jakis tam bardzo genialny ale trzeba umiec sie dogadac i porozumiec.Znam ludzi ktorzy tam studiuja i nie mowia pieknie po niemiecku ale sobie radza:)W Wiedniu studiuje bardzo duzo obco krajowców,naprawde bardzo duzo. Tam sa studia troche inaczej przeprowadzane niz w PLinny system, tam moze i 10 lat studiowac i nic sie zlego nie dzieje dla nich. Osoba wyjezdzajaca tam na studia napeno na poczatku ma ciezko na wykładach,zrozumiec to wszystko itp bo oni maja inne gadanie jak niemcy ale powoli powoli i da sie rade,wszystko jest do przejscia:)pozdrawiam i zycze duzo odwagi:)
a jakie są koszty studiowania w Austrii??
koszty hmm kazde studia w AT sa platne za semestr w tym roku na Technische Uni in Wien 378euro, do tego akademik od 170 do 230euro co miesiac.Zycie dosc drogie bo jedzienie drogie:/bilety to juz pisalam wczesnije na gorze
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa