Czy powinienem zdawac ZMP

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

mam pytanie:W czerwcu 2007 zdałem ZD, teraz uczę się w wymiarze 3 h tygodniowo niemieckiego+2 godziny w szkole.Czy powinienem podchodzic do ZMP w czerwcu 2008 czy lepiej poczekac do sesji w zimie ?

P.S. ZD zdałem na 5.
Jeżeli jesteś pewny swoich umiejętności - nie zwlekaj!
Ja zdawałam ZD w czerwcu 2006 (też na 5;) i w moich pierwotnych planach było zdawanie ZMP dokładnie po roku, ale ciągle wydawało mi się, że jeszcze nie jestem gotowa i... certyfikatu nie mam do dziś. Trochę żałuję, bo teraz coraz trudniej się do tego zabrać czy znaleźć czas na porządną naukę.
Moja rada: rozwiąż jeszcze trochę testów i zdawaj:)
ZMP to wcale nie trudny egzamin i mówie ci jeśli czujesz sie na siłach to dalej zdawaj
ja rowniez planuje zdawac egz. C1 w czerwcu, ale rowniez boje sie, ze sobie nie poradze ;/
Hm...No nie wiem
Jeżeli nie jesteście pewni, czy jesteście w stanie zdać ten egzamin, to najlepiej przeróbcie sobie przykładowe testy z np. "mit Erfolg zur Mittelstufe" - wiadomo, że na egzaminie można trafić na coś innego, ale jest to zawsze jakiś sposób ocenienia swoich możliwości
a ja mówie wam dacie rade- zadania sa banalne
ksiazke "mit Erfolg.." juz mam;) i chyba sie zdecyduje na zdawanie:) jak nie to spobuje po pol roku znowu;p
no pewnie ze podchodz. i nie badz zbyt skromny ! to nie jest taki trudny egzamin. poradzisz sobie . podchodz!
kup sobie dodatkowo jakas ksiazke z testami -jesli jest taka potrzeba. ale pewnei testy robicie na kursie wiec wiesz o co biega. pamietaj- koncenracja, nauka ale nie zwatpienie w siebie . zdasz. zdaja gorsi
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka