praktyka w hotelu?

Temat przeniesiony do archwium.
Czy orientuje sie ktoś, które hotele w niemczech organizuja praktyki?jak można się do nich zgłosić? Generalnie praca w Niemczech jest nielegalna, a jest coś takiego jak praca sezonowa w hotelu i można wtedy normalnie pracowac?
Oczywiscie ze jest cos takiego jak praca sezonowa i to legalna! sama 3 ostatnie wakacje spedzilam w pracy w hotelu w Niemczech. Jak to zalatwic... Najlatwiej jest jesli jestes studentka, nie wiem jak to jest w innych wypadkach.
Wyszukaj hotele (polecam strony nadmorskich lub gorskich miejscowosci, gdzie hoteli jest pelno i zagraniczni pracownicxy sa chetnie przyjmowani)i po prostu pisz krotko zwiezle ze bylabys zainteresowana praca, dloaczylabym cv. nie zrazaj sie, na pewno wiekszosc w ogole nie odpowie. Ale musisz juz teraz zaczac, bo jesli ktos bedzioe cie chcial zatrudnic to to trwa.
Normalnie jest tak (a przynajmniej jeszcze jakis czas temu bylo) ze urzedy pracy organizowaly w listopadzie lub grudniu rekrutacje dla chetnych, potem wnioski szly do bonn, stamtad do poszczegolnych miejscowosci gdzie pracodawcy przegladajac wybierali pasujace im osoby. Ta sciezka raczej juz nie pojdziesz bo chyba za pozno, ale jesli ktos cie sam bedzie chcial zatrudnic to sam to tez zalatwi. Po prostu zglasza w urzedzie pracy ze chce wlasnie ciebie zartudnic i oni potem juz wszystko kieruja.
Powodzenia i zacznij dzialac jak najszybciej, bo juz jest treoche pozno!
Acha, pisz oczywioscie o tym ze chopdzi ci o prace sezonowa na wakacje.
Co do praktyk, znalam kiedys dziewczyny chyba szkol gastronomicznych ktore mialy praktyke w hotelach czy restauracjach w Niemczech.
Jesli jestes na kierunku Hotelarstwo lub czyms podobnym zorientuj sie czy w twojej okolicy nie jest realizowany praojekt Leonardo Da Vinci, bo wbrew pozorom sa takze projekty dla hotelarzy, gastronomow itp ;-)
aaa dzieki bardzo:D to muszę napisać do tych hoteli, tylko ja wolalaby, w jakimś duzym miescie. Generalnie to troche się zraziłam bo czytałam na necie ogłoszenia niemieckie gdzie oni wszyscy pisza ze potrzebuja kogos z kilkuletnim doświadczeniem w hotelach 4-5 gwiazdkowych...
uwazaj z praca w niemieckich hotelach, bo moja znajoma jest wlasnie na hotelarstwie i w ramach praktyk wyjezdza co roku do roznych hoteli.
w ktoryms z bawarskich hoteli zamiast pracowac w hotelu to... nosila cegly :|

« 

Szkoły językowe

»

Zentrale Mittelstufenprüfung