Temat przezentacji ustnej na DSD

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, w grudniu będę zdawał certyfikat DSD C1. Wybrałem sobie następujący temat na prezentację ustną:

>>> Wpływ reklamy na społeczeństwo(wiadomo - chodzi o Niemców)
zbyt poważnie podchodzisz do tematu... ;-) gdybyś wybrał sobie temat: "wpływ syropu glukozowo-fruktozowego na otyłość społeczeństwa niemieckiego", to faktycznie potrzebowałbyś fachową literaturę... ale przy tematach ogólnych podajesz ogólne (czyt. byle jakie) źródła i idziesz do przodu.

Bądźmy szczerzy: prowadzących egzamin każdy temat z pewnością tak interesuje, że z chęcią by sobie pooglądali doktora hausa, czy prison breaka w czasie Twojej wypowiedzi, więc zaglębianie się w temat nie ma najmniejszego sensu ;-) ważne że mówisz na temat, mniej ważne, czy to co mówisz jest istotne, ciekawe itd... to tak z doświadczenia... ;-)
Tak ale już wiem kto będzie mnie egzaminował. I kobieta jest dość problemowa(wymagająca). Główną rozmowę ze mną będzie prowadzić moja nauczycielka od niemieckiego więc spoko, ale kobieta o której wcześniej mówiłem robiła magisterkę z tematu "REKLAMA". Znam tę kobietę 6 lat i po prostu wiem, że potrafi się przyczepić.

Ale to mało ważne, traktuje temat poważnie z innego powodu - zawsze chcę, żeby to co robię, było jak najbardziej trafne/ bezbłędne. Po co mają sobie potem inni myśleć o mnie źle, że robię coś na odwal?!
Masz pruzciez dwie kobiety jako egzaminatorow, wiec trafniej by bylo jakbys pisal o podobym temacie, ale wlaczajac te dwie panie. "Wplyw reklamy na kobieca intuicje". ;)
Witaj Bartosz,

pisalam kiedys wypracowanie na temat jaki wplyw ma reklama na nasze zycie. Moge CI przeslac :) Moze akurat jedno czy dwa zdanka CI sie przydadza. Poruszlam w nim problem operatorow sieci komorkowych :) Pozdrawiam :)
Zdecydowanie nie koncentruj się tylko na wybranej grupie społeczeństwa. Temat wyraźnie sugeruje potraktowanie całej społeczności dojczlandzkiej :) Przejrzę jakieś gazety chomikowane w tajemniczych szafkach w domu, jak na coś natrafię, wyślę.
Proszę Dominiko o przesłanie: [email]
http://de.wikipedia.org/wiki/Werbung

moze tu cos znajdziesz...
Temat przeniesiony do archwium.