czy po ksiżce Berliner Platz3ZertirikatsbandZdamZD

Temat przeniesiony do archwium.
Czy po książce Berliner Platz3 Zertifikatsband zdam ZD?? po za tym ucze sie niemca prywatnie 2lata prosze o odp z góry dzieki
Moja kolezanka wlasnie zdawala ZD. Na kursie w semestrze zimowym korzystala z "Berliner Platz 2", a teraz w semestrze letnim z "Berliner Platz 3". Mowila, ze nie miala problemow na egz.
dzieki za odp a wiesz moze ile sie uczy niemca??
Miala 3 lata w liceum i teraz jest od roku jako au-pair w Niemczech. Pa
jasne ta ksiazka jest super berliner pl 1,2,3 ja z niej korzystalem przez 6 miesiecy mojej nauki i zdalem ten zertifikat powodzenia
hej Pawel251:)
dzieki za info a na co zdałes ZD? A gdzie sie uczyłes niemca że tylko 6msc ja ucze sie w szkole prywatnej rok i nie jestem pewna cczy o wystarczy?? najbardziej boje sie zakresu słownictwa bo jek sie uczy tak krotko to nie da sie nauczyc zbyt wielu słówek:)
hej tak zdasz egzamin - i jak rowniez mam nadzieje ze zdam . tez korzystam wlasnie z tej ksiazki Berlina Platz3 - robie kurs w niemczech ,. jestem tu od pol roku. mam ostani egzamin wlasnie B1 -ZD pod koniec mraca i mam nadzieje ze zdam . bardzo chcialabym . a niemiecki umie tak srednio :)Zycze powodzenia
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Życie, praca, nauka