ZD sesja luty

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |
czesc, zdaje ktos moze ZD w luty, ja w krakowie zdaje, i sie juz boje , bo krotko sie ucze niemieckiego, czekam na wiesci od WAS, ::)))
hej ja zadaje w lutym 19/21:)tez sie zaczynam bac ale mam nadzieje ze dam rade zdac na gut albo sehr gut.Robie mase testów z ksiazek.Najbardzeiej sie boje sprachbausteine.brrrr
Damy rade:)
Pozdrawiam:)
a z jakich ksizazek robisz testy, a sa gdzie w necie testy?
ja tez sie boje ale najbardziej to listening:)
dopieroo co zdalam CAE, a tu kolejne stresy:)ratunku
ucze sie z Benzy gramatyki, Kein Problem czesc 1,2,3; robilam z Optmala B1 cała horverstehen z calej ksiazki,fajna jest ksiazeczka "Der schnelle Weg" i "Fit furs Zertifikat Deutsch", "Zertifikat Deutsch 10 Modelltests"(calej jeszcze nie zrobilam ale tez fajna), "Mit Erfolg zum Zertifikat" i takie dwie z testami "ZD Schriftliche Prufung I i II",słucham cos muzy niemieckiej troche i Tv.
A Ty jakie masz?:)i kiedy piszesz ZD:)ja w Rzeszowie bede pisac.No i jakCi idzie nauka:)
Jak chcesz to mam rozne modelltests na kompie to Ci wysyle:)tylko podaj adres
pozdrawiam
Karola:)
ja zdawałam ZD po 1,5 roku nauki niemieckiego,robiłam zadania z tych samych książek ;) i chodziłam na kurs przygotowujący do tego egzaminu...straszono nas,że nie będzie łatwo,ale naprawdę nie było źle ;).powodzenia :).
myslis ze mam szanse na gut albo sehr gut po przerobieniu tych ksiazek:)??tzn wiekszosc juz przerobilam:)
pozdrawiam:)
zależy,jak Ci idzie ;)...jeśli nie masz większych problemów z (np.) opisywaniem obrazków/statystyk (ja akurat trafiłam na statystykę ;)),HV,LV itp.,to czemu nie? :)
z testów mi wychodzi mocne 3,5 czasem gut ale ciezko sabie samemu usnty ocenic wiece zawsze 10 puknow ucinam. chodzo Ci o ten grafik do opisania?nawet dobrze mi idzie.tylko z gramatyka ciezej.w sprachbausteine prawie zawsze mam tylko 50%:(to mnie smuci a tak do nawte dobrze mi idzie.Bylam na Erazusie w Wiediu zdałam tam 11-cie egzamizów nie jest tak zle.Troche mam gadanego wiec powinnam sobie tam poradzic.Mysłalam o ZMP zeby moze z 6 miesc jeszcze sie pouczc i zdawac ale sie boje.Chce zdac najpierw ZD i potem spokojnie do ZMP sie przygotowac:)
a co mialas na usntym pamietasz jeszcze moze:)?
nie pamiętam,to ze 3 lata temu było ;).a chodzisz na jakiś kurs przygotowujący?czy wszystkiego uczysz się sama?
chodzilam na korki do dziewczyny z germanistyki ale słabo z nia bylo bo dawała mi to co ja w domu sama robilam wiec zrezygnowałam.Jedyny dobre bylo to ze sprawdzała mi listy,wypracowania itp.Teraz sie sama ucze od stycznia.Duzo robie cwiczen ze słuchu i te całe blaty na egzamin tez sama,boje sie ze mnie stres tam zje;/Najbardziej to ten sprach bausteine ciezko idzie.Ale tak jak mowie nie jest zle mam okolo 235-240 punktow zawsze.Od 240 jest gut.Ale tam jak pisze samemu ciezko sie ocenian na ustnym
A Ty bedziesz robic ZMP?:)czy juz masz:)?
nie,nie będę robić ;)(ale też się kiedyś na tym zastanawiałam).nie jest mi za bardzo potrzebny.studiuję germanistykę ;).trzymam kciuki :)..powodzenia ;).
zawsze moim marzeniem bylo geramistyke studowac ale wybrałam stydia mechaniczne w sumie nie zaluje:)
powodzenie napewno sie przyda:)trzymaj za mnie kciuki
aha, ja bym bardzo prosila, ja robie testy z zum zertifikat mit erfolg, chodze na korepetycje, i ryje slonictwo, ale mysle ze nie zdam, troche sie porwalam z motyka na ksiezyc, eh, a mozesz mi wyslac KArola? [email]
ja Ci tez wysle , mam 2 testy ns kompie
juz Ci wszystko wysyłam co mam:)
Karola, ja sprobuje wyslac ten plik z pracy, nie moge z mojej skrzynki, nie wiem, moze jest za duzy:( siedze wlasnie nad slowkami
ok to jak bedziesz miec czas to wyslij bede bardzo wdzieczna:)mi cos ciezko dzis szło z testami:(az sie załamałam:(wychodzi mi okolo 235 punktów:(chcialam zdac na gut.Moze uda mi sie przynajmniej na ustnym na max punktów powiedziec.
jak Ci moge doradzic to na ustnym sa czesto takie słowa jak überlegen-rozwazać,vorschalagen- proponowac, überraschen-zadziwić,besorgen-załatwiac.
naucz sie gotowych zwrotów,czesto sie powtarza temat przygotowania przyjecia dla kogos bliskiego itp to temat 3ci.
dzieki za symulacje):napewno sie przydadza:)
a czy rowniez i ja moglbym prosic o materialy pomagajace przygotowac sie do tego egzaminu???? z gory dziekuje i pozdrawiam
moj email to [email] bo zapomnialem w poscie powyzej;]
hej. Ja zdaje 24 lutego ale w Katowicach, własnie się ucze i też się boje, robie dużo testów, ale słabo mi idzie sprachbausteine, jestem załamana tym że osiągam w tej częsci tylko około 70%
cześć, zdaje ZD za równe dwa tygodnie, podobnie jak Tobie najgorzej idzie mi sprachbausteine:( mogłabyś wysłać mi testy, które masz, moj adres [email] byłabym bardzo wdzieczna
hej:)
ja tez mam tak:/ta pierwsza czesc sprachbausteine nawet jeszcze jakos idzie ale ta druga:/mi idzie tragicznie:/prawie wczystko mi pasuje najczesciej:/albo z 2 odp.
Wyjscie jest takie:albo siedziec musismy wiecej w repetytorium Bezy albo robic wiecej testów na sprachbausteine.
Pozdrawiam:)
przesylam linka do testu ktory znalazlam:)
ale juz nie wiem czy cokowliek mi pomoze
http://www.goethe.de/lrn/pro/zd-online/zd.htm
:)robilam kiedys ten test w gazecie był:)ale dzieki za pamiec:)zaraz go jeszcze raz zrobie:)
a jakich Ty ksiazek z testami uzywasz i ile one mniej wiecej kosztuja?
to sa takie przykladowe testy?
ja robie z takich dwoch ksiazek(zółte obie tzn okładka)"Zertifikat Deutsch" Materiały przygotowujace do nowego egzaminu" autor Kuciński łukasz, Sitarek Adam, kiedys od kolegi odbilam dwie czecsi one chyba okolo 27 zł za jedna.Tam sa przykładow tesy.Jeszcze "Zertifikat Deutsch B1 Modelltest"(10 testów tam jest)miała dwie płytki z horverstehen i 4 symulacje testów, kurcze nie mam nagrywarki bo bardzo chetnie nagrałabym Ci.(widzialam ja na allegro kiedys za 28 zł(taka bordowa)jeszcze w empikuja mozna chyba kupic.Z Tangramu cos robilam jeszcze,tam jest jeden przykładowy egz.Jeszcze robiłam z Der schenlle Weg (wysłalam Cie jeden test co z netu sciganełam z tej ksiazki)i jeszcze "Fit furs Zertikat Deutsch", ciezko cos mi idzie ostatnio:/w sumie sprachbausteine lepiej mi idzie ale 80% z całosci nie tak czesto mi wychodzi:(zle mi idzie z lesenverstehen z 2 czesci.Ja to chyba sie juz zaczne na mundliche tei uczyc.
Jak Ci idzie??
Jakos to przebrniemy:)
no mi idzie fatalnie, mam problem z pisaniem , list jeszcze ok, ale akie o pogladach to masakra, czy masz cos takiego w testach , w czesci leserverstehen 4, ze trezba samemu slowko wpisac,na podstawie artykulu czy moze ja mam jakis glupi test?, ciezko mi idzie wszystko :)
z lesenvertehen mam tylko 3 czesci nie mam nic z artykułow ze sa luki i samemu sie słowa wpisuje to jest ale na ZMP jak mi wiadomo.Chyba ze chodzi Ci w sprachbausteine sa takie luki ale slówka sa na dole i sie wybiera jakies z nich(to mi idzie tragicznie:(
ja to dzis przechodze załamanie jakies:/robie i robie juz mi sie słowka myla bemerken,verletzen,vermuten,veruasachen,fetstellen:(nie wiem juz sama co robic.
Musimy dac rade!Moze na ustnym duzo punków sie zdobedzie,Miejmy nadzieje:)
nie wiem juz sama, ja jestem juz tak zmeczona ze nic ie wiem, nie znam zadnych slowek i nic mi nie idzie, jak to jest na tym ustnym: kontaktaunahme, obrazki i potem rozmowa?? czy jak
nie wiem, juz sama , jetsem zmeczona i nic mi nie idzie, a na tym ustnym to jak jest: kontaktaufnahme, potem obrazki i rozmowa czy jak?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |