ZD sesja luty

Temat przeniesiony do archwium.
31-37 z 37
| następna
na ustnym to z tego co wiem i jak widze w tesach to Vorstellen sich(o sobie nawijac itp),potem opowiedziec o statystyce jakas sie dostaje(mozna sie pare minut przygotowac i potem sie mowi ile procent tego a ile tego jest na wykresie lub diagramie) i 3cie zadanie to przygotowac cos np,urodziny taty,mamy,albo zrobic impreze dla dawnych znajomych,chodzi o to zeby jakies propozycje stawiac i uzywac słow podanych nizej w zadaniu i tyle.Ustny trwa 15 min.podobno na poprawnosc gramatyczna na ustnym tak bardzo nie patrza aby sie tylko dogadac:)
a masz jakis pomysl albo zwroty do wysuwania propozycji czy cos, czy to tylko : ich finde , ich glaube etca??
cos takiego mysle:
Wie findest du das? (co myślisz o tym)
Was meinst du dazu? (co myślisz o tym)
Was stehst du dazu? (co ty na to)
Hast du eine andere bessere Idee? (masz inną lepszą idee)
Was denkst du daran??
Was haltest du davon?
hej ja zdawalam zd rok temu. uczylam sie niem 1,5 roq z bezy i so geht's. polecam szczegolnie ta 2ga ksiazke bo tam jest duzo slownictwa arkusze do egzaminow itd. ja zdalam na 97,5%. a co do mowienia to nie bylo wcale tak zle. ze mna przeprowadzili tylko kontaktaufnahme i kazali wyjsc:P dostalam maxa. wogle byli bardzo mili i sympatyczni.
hejka ja tez zdaje i zastanawiam sie co moze byc na ustnym, moze napiszcie co wy mieliscie , bede wdzięczna. Ja zdaje za tydzień:) Dzieki pa
ja mialam 2 temat czyli grafik o oszczedzaniu kasy w panstwach.Mialam zdjecie świnki skarbonki i mowic ile kto oszczedza na co,czy ja oszczedzam,itp a 3ci temat to moi znajomi chca jada do niemiec na wycieczke i rozwazyc z lektorem czy lepiej dl anich isc na kurs czy sammu sie uczy?czy moze z kaset,z jakich ksiazek itp:)o tyle bylo
hej dzieki za wiadomośći pa
Temat przeniesiony do archwium.
31-37 z 37
| następna