Ceny pociągów ?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Mam pytanie ile kosztują bilety pociągowe w Niemczech ? Czy tak jak w Polsce cena zależy od ilości kilometrów ?

Interesowała by mnie cena pociągu Drezno - Wrocław

Z góry dziękuje za odpowiedź
ööö
Od nas z Wrocławia jest połączenie ,,Wawel" z Krakowa do Hamburga, ale to nie jedzie przez Drezdno, więc albo pojedziesz Wrocław-Görlitz i się przesiądziesz w Görlitz albo pojedziesz busem z dworca PKS, wiem że kursują Wrocław-Dresden przez Bautzen.
LG
Cenowo zależy.
Jak pojedziecie grupowym, to może wyjść trzy razy taniej od osoby niż jeżeli każdy kupował by osobno, też są różne oferty na przewozy regionalne typu ,, Sie bezahlen 29€ und die Katze fährt gratis mit"
Jedziemy w czworo. Co do ceny to chciałbym się dowiedzieć ile mniej więcej to by kosztowało ile euro bez zniżek normalny bilet z Drezna do Wrocławia ? Szukałem na stronie www.bahn.de ale tam pisze że określenie ceny nie jest możliwe może coś źle robie :/ Tak więc prosiłbym o podanie ceny tak na oko bo robimy kosztorys naszej wyprawy i chcemy obliczyć ile tej kasy byś my musieli wziąć :)
Cena biletu za jedna osobe i w jednym kierunku ale tylko z Drezna do Görlitz to 17,10 EUR. W weekend oplaci sie kupic bilet "Schöne wochenende Ticket" kosztuje 33 EUR i moze na nim podrozowac po calych Niemczech do 5 osob doroslych i troje dzieci do 15 roku zycia. Wiec ta opcja bardzo sie oplaca jesli jedzie was 4 osoby.Z Görlitz jezdzi pociag do Zgorzelca (6 minut jazdy) mozna tez na tym bilecie jechac! A ze Zgorzelca to juz nie bedzie drogo dostac sie do Wroclawia. Kupic ten bilet mozna tez w automatach na dworcach kolejowych. W razie jakis watpliwosci to jest stronka na ktorej mozna poczytac o tym bilecie. Pisze tam to co ja juz napisalem. http://www.bahn.de/p/view/preise/regional/schoenes_wochende_ticket.shtml#1

Szerokiej drogi!
Zapomnialem dodac ze bilet ten nie jest wazny na Inter City i tylko na przejazd 2 klasa. Polaczenia znajdziesz na www.db.de
ja ostrzegam ze pociagi w niemczech sa bardzo drogie!

sa wprawdzie oferty i promocje ale zeby takowa dostac musisz duzo wczesniej zabukowac!

szukaj na bahn. de ale nie na glownej stronie tylko wejdz na polaczenia miedzynarodowe: http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/dn?program=esi&

ale bardziej radzilabym dojazd samochodem- poszukaj ofert na: mitfahrgelegenheit.de!!!

pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe