jaki prepaid

Temat przeniesiony do archwium.
witam, wszystkich za pare dni wyjezdzam do niemiec na całe 2 wakacyjne miesiące i bede tam potrzebował telefonu komórkowego, głównie do sms i dzwonienia do polski, powiedzcie mi jeśli możecie starter jakiego operatora w niemczech kupić?
Chodzi mi o oferte na kartę i tak: żeby starter był jak najtanszy, zeby mozna go było kupic juz w niemczech w jakimś markecie itd. i żeby rozmowy do polski były tanie i sms tak samo, nie bede dzwonił do innych w niemczech, chodzi mi tylko o polske

Z tego co sie orientuje to najtaniej ma blauworld, ale starter mozna kupic tylko przez net i potem przez net go aktywować (chyba?) oni mają rozmowy do polski na stacjonarne po 5ct/za minut :d

jest coś podobnego cenowo w niemczech, tylko żebym starter mógł kupić w jakims markecie itd

P.S. co możecie mi powiedziec o banana-card? jak sie tego używa? i jakie są cenny z budki tel do polski na stacjonarne?
http://www.blauworld.de/ -strona :5 centow do polski +15centow sms do polski za rozmow komora 25c a sms 19c. karte mozesz kupic w sieci saturn-rtv.a najlepiej od turka zadzwonic z callcenter dzwonie za 6 centow i bez kart i aktywacji numerow.A karty typu banana zawsze maja jakies haki........nara
ciekawa oferte ma ALDI.

Starter za 15€, z czego juz 10 na przetelefonowanie.
Karta na doladowanie w kazdym ALDIKU
Polaczenia i sms w sieci MedionMobile - 4 Centy
Sms do Polski - 20centow
Polaczenia na stacjonarny i na komorke w Niemczech - 14Centow/min., po pierwszej minucie naliczanie sekundowe
Sms na inne niemieckie sieci komorkowe - 14 centow.
Rozmowy z Polska sa drogie - 1,83 €/min
wiecej sie dowiesz tutaj:
http://www.medionmobile.de/tarif.php

w blauworld jest tak, ze minuta rozmowy kosztuje 5 centow, do tego dochodzi oplata jednorazowa za kazde nowe polaczenie - 15centow. Baluworld ma najkorzystniejsza taryfe jesli chodzi o telefonowanie z de do pl. Nie znam innej.

najtaniej dzwonic byloby z normalnego stacjonarnego numeru, wybierajac wczesniej odpowiedni prefiks (np.01054,01086), wtedy 1 minuta rozmowy kosztuje od ok.1,8c/min
bei dieser Gelegenheit möchte ich fragen, wie man "starter" auf Deutsch sagen kann? Ich hab im Internet nur was wie "Guthabenkarte" oder "Prepaidkarte" gefunden. Sind das richtige Bezeichnungen, oder wird es anders genannt?
Eine Prepaid/SimKarte bitte, sagst Du ;)
Vielen Dank ;)
Nur noch etwas !! Kauf weder Handy noch Prepaidkarte bei ALDI :P !!
>Nur noch etwas !! Kauf weder Handy noch Prepaidkarte bei ALDI :P !!

Warum? Hast du damit schlechte Erfahrung gemacht?
Ich spiele nämlich mit dem Gedanken, das Handy eben bei Aldi zu holen.
Meine Bekannte hat mal nen Rechner bei Aldi gekauft, der lief nicht lange...
mam karte z aldi od roku place 14 centow do innych a do swoich 4 I wszystko dziala ; metropol - gdzie widzisz problem bo u mnie wszystko dziala ????
starter nazywa sie po prostu Starter-Set

a na Adlikowska siec nie narzekam. :) przeciez tak naprawde to MedionMobile nalezy do sieci E-Plus tak jak: base, blau, simyo

wiecej o taryfach na handy znajdziecie na stronie simcard24.de

Komputer to co innego... Takie sprzety to kupuje w specjalistycznych sklepach. Choc znam osoby , ktore maja pc wlasnie z Aldika i sa super zadowolone..
wlasnie nie wszystko co aldi musi byc zle wiele produktow z aldi w testach jest lepszych niz z reala albo edeki!!Wiec nie ma co tak narzekac!!!!
Ich sag nur meine Meinung dazu. Es gibt bessere Möglichkeiten, um ein Handy und ein Prepaidkarte zu kaufen.
ich habe vor, eine Karte entweder von Vodafone oder von T-Mobile zu kaufen. Der Preis ist nicht so wichtig, wie die Effektivität, ich muss doch im Gebirge den Empfang haben ;) Das Handy brauche ich nicht, es ist einfach zu teuer und meines funktionieret noch gut ;) Ich muss zugeben, dass ich auch kein Vetrauen zu den neusten und billigsten Mobilfunknetzen. Obwohl PLAY die billigsten Preise in Polen anbietet, habe ich entschieden, meinen Vetrag bei ERA zu verlängern.
moim zdaniem najlepsza karta jest z aldi ; 14 centow do wszystkich do swojej sieci 4 centy i nie musisz miesiecznie wydzwaniac 10 euro jak w konkurencji.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka