Bezprzewodowy Internet w laptopie - Niemcy?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,wyjezdzam niedlugo na dwa semestry na studia do Niemiec (w ramach Erasmusa). Mam pytanie: czy moze ktos doradzic jakiegos tani net do laptopa? Nie chce czatowac tylko na darmowe hotspoty. Chcialabym miec mozliwosc stalego dostepu do neta, cos jak nasz blue connect czy inne. Ile to kosztuje? Jaka firme polecacie (bez wiazania sie umowa na rok czy dwa)? Pozdr.
tu prawie szystkie umowy sa 12 albo 24 miesiace
:(
A nie ma moze takich bez umów? Kurcze, srednio sie znam. Ale skoro sa karty prepaid na koma... ;) Bo wolalabym sie nie wiazac umowa, tym bardziej, ze potrzebuje neta na 10 miesiecy w sumie.
karty prepaid sie nie oplaca szczegolnie jak chodzi o internet.
Alice (Hansanet) - keine Mindestvertragslaufzeit...

http://www.alice-dsl.de/kundencenter/export/de/download/preislisten/preise_alicefun_npk_u.pdf
Google: "dsl ohne mindestlaufzeit"
Troche drogo, bo wiekszosc tych ofert zawiera Telefonanschluss, Festnetz-Flatrate, a mi telefon nie bedzie potrzebny. Heh... Ale dzieki, poszukam jeszcze.
Ein reiner WLAN-Anschluß ist in der Bundesrepublik noch kaum verfügbar (WIMAX usw.). Das geht solange noch alles über eine Telefonleitung...
a gdzie będziesz mieszkała? bo jak w akademiku to może okazać się, że jest jakiś Internetraum, w którym można korzystać za symboliczną opłatą. radzę popytać w przyszłym miejscu zamieszkania. pozdrawiam
Akademika nie biore, bo wclae nie jakis tani, a mieszkaja w nim tylko Erasmusowcy, a zalezy mi na kontakcie z jezykiem. Zastanawiam sie nad pewnym Wohnheimem (nie z uni), gdzie nie ma sieci, wzglednie znajde sobie jakas WG (gdzie czesto juz jest oplata za Internet Flatrate i jest si). Pierwsze rozwiazanie jednak tansze, dlatego chce sie zorientowac ile bym musiala dorzucic do neta we wlasnym zakresie.
Pozdrówki
lil02 a dokąd jedziesz?
Temat przeniesiony do archwium.