Jakie macie doswiadczenia...

Temat przeniesiony do archwium.
Jakie macie doswiadczenia z mieszanymi (narodowosciowo) malzenstwami w Niemczech????
Ale pytanie :)
To zalezy od ludzi ,nie od narodowosci.Od roku mieszkam w DE i jakos mam szczescie spotykac bardzo zgodne malzenstwa,mieszane i niemieszane.Natomiast moje doswiadczenia z PL sa zupelnie inne.Nie wiedziec czemu mialam pecha spotykac wiekszosc takich co zyja jak pies z kotem i na dodatek wyciagali swoje spory na zewnatrz. Moim zdaniem nie ma zbyt wielkich roznic kulturowach pomiedzy PL i DE.A w kontaktach osobistych ? Nie narodowosc decyduje o poziomie kultury osobistej.Coz ...jako szczesliwa posiadaczka wujka "prawdziwego" Niemca i ciotki Polki moge stwierdzic, ze ten niemiecki wujek jest dla cioci niebo lepszy niz jej pierwszy malzonek,Polak nawiasem mowiac alkoholik.
Niemieccy mezowie bardziej doceniaja polskie zony poniewaz niemki sa zupelnie inne.Polka ugotuje,posprzata i jeszcze slicznie wyglada:) .Nie wiem czy wiecie ale niemcy najchetniej zenia sie z polkami a niemki z turkami.
Dokladnie sie zgodze z kolezanka :)
ja nie mam nic przeciwko temu narodowi, ludzie jak kazdy. Moj maz jest niemcem i jestem z nim szczesliwa :)

« 

Nur deutsch

»

Pomoc językowa - tłumaczenia