Szukamy Au Pair

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |
Dzien dobry,
szukamy Au Pair do niemiec - z wyjatkiem ze nie mamy dzieci, tylko dwa psy.
Placimy tak samo, jak rodziny z dziecmi, oczywiscie wlasny pokoj, ubezpieczenie itd. Wspaniala praca, dla kogos, kto lubi zwiezeta ich interesuje sie zostac Au Pair. Praca spokojna i lekka. Wlasciwie wszystkie wieczory i weekendy wolne.
Kurs niemieckiego w poblizu, chetnie pomozemy sie nauczyc jezyka, my w domu mowimy wylacznie po niemiecku, bo nie umiemy dobze po polsku.
Cieszyla bym sie bardzo z odpowiedzi, bo potrzebujemy jak najszybciej pomocy.
Szczegoly chetnie przesle przez mail.
Pozdrawiam - Adriane
[email]
pani to chce kogos na czarno ?? Bo legalnie nie moze pani miec au-pair bo nie ma pani dzieci
No wlasnie przeciez nie uzyska Pani pozwolenia dla obywatela Polski na prace polegajaca na opiece nad zwierzetami.Program dla aupair dotyczy tylko opieki nad dziecmi i na tej zasadzie mozna zalatwic pozwolenia i ubezpieczenie.Jesli to nie jest oszustwo to niech Pani da ogloszenie do gazety napewno ktos sie znajdzie.Ale moim zdaniem jest to conajmniej podejrzane...
Rozmawialam z agenturami Au Pair i nie jest zabronione przez nich, zaangazowac kogos do opieki nad psem. Chetnie poinformuje sie jeszcze raz. Jestem pewna ze nie bedzie problemu z przyjazdem, dlatego ze mam rowniez firme i moge zatrodnic np. jako pomoc. - Pozdrawiam
Awiec - zadzwonilam dzisiaj do Agentur fuer Arbeit i nie bedzie problemu z pozwoleniem na prace, jako opiekun/ka psa. Pozdrawiam
jaka data pania interesuje?
a to dziwne .... kogo chce pani nabrac ?? zaloze sie ze dziewczyna w burdelu wyladuje a nie jako opiekunka do psa .. ja tez dzis do agencji zadzwonilam i wcale nie darady miec au-pair bez dzieci a w dodatku w rodzinie gdzie polka wyjerzdza nie moga byc lubie ktorzy mowia po poslku ...
Mi sie tez wydaje to troszke dziwne.Po pierwsze jakby Pani dala ogloszenie do niemieckiej gazety to gwarantuje ,ze ktos sie znajdzie do opieki nad psem nawet bez mieszkania z Wami(coraz wiecej rodowitych niemcow nie ma pracy a obcokrajowcow tez jest pelno szukajacych pracy).Po drugie nie wydaje mi sie zeby mozna miec aupair do psa.PO trzecie nie jest tak latwo zatrudnic polaka jako pomoc poniewaz musialaby Pani udowodnic ze nie ma niemca (lub innego obywatela starej Uni) na to miejsce i dopiero wtedy mozna starac sie o pozwolenie.
Oj chyba pania zle poinformowali... Ja bylam au pair mädchen i w arbeitsamt'cie wypytywali sie mnie ile dzieci do opieki, jak mi sie podoba itd., za pierwszym razem nie dostalam nawet pozwolenia bo rodziny u ktorej mialam byc au pair, nie spelni9ala wszystkich wymogow, kobieta u ktorej mialam pracowac byla po rozwodzie do tego tez nie niemka...
I nie ma takiego czekos jak au pair do zwierzat czy do sprzatania!! tylko au pair do dzieci, ktora pomagaga w czynnosciach domowych
"Pozdrawiam - Adriane
[email]

??

http://www.adriane-lukowiak.de
Ja rozumiem ze sa pytania, ale nie tzeba mnie chyba zaraz o to podejzewac, ze chce wysylac jakies dziewczyny du burdelu... Ogolnie Au Pair, moze byc osoba meska, ktorom rowniez chetnie zatrudnimy, bo duzy pies wazy 45 kg i tzeba dac rade go utzymac.

Kazdemu zainteresowanemu przesle chetnie kopie dowodu i wszystko co bedzie chchcial zobaczyc. Prowadze sklep a moj partner jest oficerem. Napewno nie musimy niczego ukrywac.

Pozwolenie na prace zostaje wystawione jako "Tierpfleger" - osoba, ktora opiekuje sie zwiezetami. Nie wlicza sie tego pobytu da tych 12 miesiecy, ktore mozna zostac w niemczech jako au pair. Szukajac Au Pair - chodzi mi o to co oczekujemy od osoby ktora do nas przyjedzie i o to co ona moze oczekiwac od nas.
Jak ona sie nazywa jest mi naprawde obojetne.
Kogos z polski moge wziasc tylko, jak nie ma nikogo z polski ktory chcial by u mnie pracowac. Wiec jak by byl, to nie mogla bym nikogo z polski zatrudnic, nie dostal by pozwolenia na prace. Wiec najwidoczniej nie ma nikogo. Bo jak by byl, to nie musiala bym wywozic psa w niedziele prawie 100 km ztad do niani.

Nikt sie nie dziwi, jak inni szukajom opiekunki do dzieci, albo do starszej osoby, my szukamy do psow, przy ktorych jest napewno mniej pracy niz przy dzieciach, wiecej wolnego i takie cyrki.

Aha - jeszcze cos - jezeli bysmy mieli dzieci, to wolno byloby nam wziasc Au Pair, Wyjechalismy z polski w wieku 3 in 9 lat, przez co nie umiemy dobze po polsku - co widac po bledach. W domu rozmawiamy wylacznie po niemiecku i jestesmy obywatelami niemiec...
Szukamy kogas z polski a nie np. w afryki, zeby moc sie dogadac, zanim osoba ta nauczy sie po niemiecku.

Tak karol - to jest moja strona. Jestem po szkole teatralskiej i pracowalam wczesniej jako Fotomodell. Czy chodzi ci o to ze mam wiecej email adresuw?
Przeprowadzilam sie ostatnie z moimi stronami i email nie zawsze dziala, dlatego podalam ten, bo z tym nie mam problemow.
ich wollte nur zur Aufklärung von eventuellen Missverständnissen beitragen :-)
Kein Problem ;-) Mir ist klar, dass meine Seite angezeigt wird, wenn man nach mir googelt. Ich hatte nicht vor sie zu verheimlichen. Allerdings kann man auf der Seite auch unsere Hunde sehen, vielleicht wirke ich darurch glaubwürdiger und mir werden keine menschenverachtenden Absichten mehr unterstellt. Ich stelle fest, dass es nicht einfach jemanden einen Au Pair Job anzubieten.
Schoene Gruesse
Adriane - auf die Entfernung kann ich dich natürlich nicht einschätzen. Doch hatte ich wirklich nicht die Absicht, dir zu schaden. Es ging wirklich nur um eventuelle Missverständnisse. Und die "Köter" :-) hatte ich natürlich auch gesehen.
Hallo Karol!

Jeman hat das Thema aus der Liste entfernt! Ein Polizist!

Ich wollte nur auf Deine Frage bezüglich Ausland eine Antwort geben.

Dort wo du nicht zu HAUSE bist, wo Du Deine Muttersprache nicht sprechen kannst. Wo Du Dich auch nicht zu HAUSE fühlst. Wie der Michael Buble singt, I'm flying over the world, I'm everywhere but I want go HOME!
Ich bin in ganz Europa und darüber hinaus zu Hause. Ich habe weder eine Mutter- noch eine Vatersprache. Ich rede mit unterschiedlichen "Zungen". Und: Ich fühle mich an sehr vielen Stellen wohl und will allerdings nirgendwo anders hin.

Mein Wohlsein bestimmt sich nicht an Orten, sondern an den Umständen und Bedingungen... Nicht an einer Nationalität, nicht an einer Regierung, nicht an einer Gesellschaftsordnung - sondern nur an den Mitmenschen. In diesem Forum habe ich von Zeit zu Zeit zu Hause gefühlt.

Zur Zeit nicht besonders.
Zuerst kleine Korrektur:

In diesem Forum habe ich MICH von Zeit zu Zeit zu Hause gefühlt.

hast du vergessen. Es leichter zu korrigieren, als zu übersetzen.

Bist du Pfigstler? Oder Prister! Dann lade ich dich nach Österreich ein, in ein christliches Land und besonders nationalistisch! Dann wirst du dich besonders zu Hause füllen und kannst in Zungen sprechen!

Warst du überhaupt weiter als in Europa, z.B. in China, oder Japan, oder in Afrika, oder in Moskau?
kurz (weil inzwischen langweilig):

1. Ich bin Agnostiker

2. ja, die von dir erwähnten Länder (und mehr) und Erdteile mußten meinen Besuch erleiden... :-)
Weist Du, was es für einen Verweis im Duden bei dem Agnostizismus gibt?

Agnostizismus -> Pessimismus.

(c) Dudenverlag.

Mit der ganzen Reihe von Ländern, die ich Dir angegeben habe, glaube ich Dir leider nicht.

Wenn Du mir z.B. sagst, wie der Flughafen von Japan heißt, bzw. wie lange man braucht, um bis nach Tokyo mit einem Bus zu kommen, werde ich Dir glauben müssen.
Da hat der Duden unrecht:

Auszug:

Der Agnostizismus bezeichnet die Ansicht, dass die Existenz oder Nichtexistenz eines Gottes ungeklärt oder grundsätzlich nicht zu klären sind.

http://de.wikipedia.org/wiki/Agnostizismus
Nie napisalem Definition tylko Verweis. Sprawdz! To jest cos calkiem innego!
Du bist ein Demagoge. Kaum jemand hier wird den Unterschied kennen. Es bleibt nur der Inhalt:

Agnostiker = Pessimist

und das ist falsch. In mehrfacher Hinsicht.
"Mit der ganzen Reihe von Ländern, die ich Dir angegeben habe, glaube ich Dir leider nicht."

Warum glaubst du, sollte mir daran liegen, dich überzeugen zu wollen?
Ich habe nochmals NICHT geschrieben

Agnostiker = Pessimist

aber ich würde sagen/vorschlagen, wir lassen diese endlose Diskussion. Es bringt ja nichts.

Zu den Ländern, so ist für dich gut, dass du so viel unterwegs warst. Ich verstehe NUR nicht, warum du KEINE Ahnung davon hast, was Heimat ist/zu Hause bedeutet. Wenn man im Ausland gelebt/gearbeitet hat/oder so oft war, weiß man sehr wohl, was das bedeutet. Und NUR DAS habe ich einst gemeint.

Ob du irgendwo warst oder auch nicht, ist mir völlig gleichgültig. Ich gehe davon aus, dass die sogenannten Weltmenschen auch über eine gewisse Erkenmntnis verfügen sollten! Und dazu gehört einfach der Begriff Heimat/zu Hause!

Gruss!
Freunde... ist es nicht möglich sowas privat zu klären? Das Ganze hat nämlich irgendwie gar nichts mit dem Thread zu tun. Danke.
Noch einmal: Bitte definiere Heimat oder Zuhause! Mit der Sprache oder der Herkunft hat das wirklich nichts zu tun. Eher mit einem Bauchgefühl, oder?

Oder?
Entschuldige! Hast du völlig recht!

Hier noch für den Karol und die Sache hat sich!

http://de.wikipedia.org/wiki/Heimat
:-)

Schon wieder ein Eigentor:

"Heimat bezeichnet somit keinen konkreten Ort (Heimstätte), sondern Identifikation."
Lies bitte weiter ..

Es ist die Gesamtheit der Lebensumstände, in denen ein Mensch aufwächst...

Ich habe keinen Ort gemeit! Ich habe gesagt, wo man sich zu Hause FÜLLT. Nicht wahr!

Dein Eigentor!
:-)

Hier ist für mich SCHLUSS :-)

"wo man sich zu Hause FÜLLT"

Ich bin kein Alkoholiker...

EOT.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |