Ten tekst był kiedys na tym forum. Ktoś z użytkowników poprosił o adres email żeby wysłac jej tłumaczenie. Ja znalałem ten tekst i prosze o pomoc tej osoby która to przetłumaczyła lub która się tego podejmnie. Ten tekst jest dla mojej siostry, ja jestem słaby z niemeickiego , maturę zdaję z anglika a siostra chodzi do gimnazjum i tam ma niemiecki. BARDZO PROSZę O POMOC !!
Moje plany na przyszłość
Plany na moja nablizsza przyszłość to zdanie matury i dostanie się na wymarzone studia. Chce studiowac politologie albo dziennikarstwo. Chce się usamodzielnic, zamieszkac w innym miescie, poznac nowych ciekawych ludzi i rozwijac się. Przede wszystkim chce się bardzo porzadnie wykształcić. Chciałabym abym po ukończeniu studiow mogla pracowac w wymarzonym zawodzie dziennikarki, chociaż może zostane politykiem. Za kilka lat chciałabym być osoba nie martwiaca się o sprawy finansowe. Marze o jakims wspaniałym samochodzie, chociaż nie o jednym, chciałabym mieć samochod sportowy, terenowy i może jakis wybitnie luksusowy. Chce mieć meza (najlepiej gdyby był to wysoki brunet z niebieskimi oczami, inteligentny, i tak który będzie mnie kochal), dwojke dzieci, najlepiej chłopca i dziewczynke, ale przeciez wszystko jedno aby były zdrowe. Marze o niedużym domku i ogromnym ogrodzie z mnóstwem pieknych kwiatow i krzewow. Oczywiście nie może w nim zabraknąć drzewek owocowych i warzyw. Pragne tez mieć psa, owczarka niemieckiego. Chciałabym aby było stac mnie sfinansowac jakas wspaniala podroz dla moich cudownych rodzicow, którzy teraz tak o mnie dbaja. Wiem, ze to na razie tylko moje marzenia i plany, ale zrobie wszystko by się spełniły. Wierze, ze uda mi się zrealizowac wszystkie moje plany i cele życiowe.