Certyfikat w Monachium

Temat przeniesiony do archwium.
Witam:)
mam pytanie, czy ktoś może orientuje się w tej sprawie...
w wakacje prawdopodobnie wyjeżdżam do pracy w Monachium i chciałabym się tam zapisać na kurs językowy, żeby zrobić sobie certyfikat. Czy ktoś może wie, gdzie mogłabym się zapisać, jakie są koszty?
będę wdzięczna za pomoc:)
Cześć,

Proponuję Ci Volkshochschule in München. Ja zrobiła tam Zertifikat Deutsch (2001 r.). jeśli byłabyś au-pair to miałabyś zniszki.

pozdrawiam, Ola
a ile wynoszą koszty? Pisałam do Instytutu Geothego i odpisali mi, że kurs 750 euro, do tego opłata za egzamin, więc duuużo. Zapisałam się póki co do szkoły językowej i zapewne zrobię w Warszawie, ale słyszałam, że po prostu taniej i łatwiej w Niemczech, dlatego chciałabym się dowiedzieć:)
no to jak na Monachium to nawet nie tak duzo zalezy co w tych 750E jest... ale tak zazwyczaj kursy kosztuja... + do tego musisz miec kase na mieszkanie jedzenie itp. tak jak moja poprzedniczka takze proponuje wakacyjne au pair bo jest taniej. Nie wiem kto ci powiedzial ze taniej jest w niemczech za taki kurs zaplacic niz w PL... napewno lepiej mozna sie nauczyc ale taniej napewno nie jest niz w PL! No i napewno sie nie zgodze z poprzedniczka i nie polecam Volkshochschule bo naprawde nie wiele sie nauczysz... chodzilam na cos takiego i wielkie nic... przez 1.5h prawie nic sie nie zrobi!
Pozdrawiam i zycze powodzenia!
PS.moze w 2001 roku lepiej sie takie zajecia odbywaly na rok 2007 sa one do dupy

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie