aupair

Temat przeniesiony do archwium.
cześć
Niestety nie wiem co ze sobą począć..więc mam do Was pare pytan co do wyjazdu do niemiec. Obecnie mam 16 lat za rok chciałabym wyjechać na wakacje do Niemiec..Niemiecki znam bardzo słabo...bardzo mała znajomość słówek..jak myślicie czy do nastepnych wakacji zdąrze sie nauczyć jezyka na takim stopniu aby w miare swobodnie rozmawiać? I jak mogłabym zarobić kase na wyjazd (nie chciałabym brac od rodziców).I czy jest możliwośc aby rodzina mnie zrobiła "w balona", ze ja jade a oni sie nie pojawiają? Chciałabym jechac na 3 miesiące (wakacje). prosze o odpowiedz.
I przepraszam ze tak chaotycznie i z błędami.
czesc a wiec ja ci powiem tak: jak sie przylozysz to mysle ze sie dogadasz ale wiele rodzin to rozumie i bedac tu szybko zalapiesz bo sie osluchasz itp.trudniej moze byc w miescie... ale dasz rade co do kasy to poszukaj jakies pracy np.teraz przed swietami lub w ferie albo jaka opieka... lub pozycz od rodzicow i oddasz z zarobionych lub niektore rodziny oplacaja bilet tzn.oddaja za niego kase.co do zrobienia w balona to naturalnie istnieje taka mozliwos ale jest ona rzadko poneawaz rodziny po to chca operki by im pomogly wiec nie wystawiaja do wiatru moze byc tylko taka sytuacja jak miala moja kumpela ze rodzinka zapomniala ja odebrac ale miala troche grosza przy sobie zadzwonila do nich i bylo po sprawie :) tak ze nie ma zle
Najlepsza metoda: kazdego dnia uczysz sie 1-2 slowek. W ciagu roku daje to olbrzymie postepy.. ok 600 slowek to juz jest naprawde cos. Trzeba tylko wytrwalosci.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego