au pair - jak to załatwić w niemczech?

Temat przeniesiony do archwium.
Hey tak jak w temacie mam do was pytanie. Co trzeba zrobić w niemczech ażeby można było przyjąc au pair z polski? Może się orientujecie do jakiego urzędu najpierw uderzyć i jak to ogólnie wygląda? Czy rodzina przyjmująca taką au pair musi spełniać jakieś warunki, jak tak to jakie? Z góry dzięki za odpowiedz pozdrawiam
Nic nie trzeba hehe
Musisz albo znales w necie jakas agencje ktora posredniczy w znalezieniu operki ale to kosztuje ok.600E w zwyz ale ja polecam strone www.aupair-world.net tam nie musisz placic za posrednictwo biura.
Jak znajdziesz jakas dziewczyne lub chlopaka to wtedy jedzie on do Ciebie i musisz operke zameldowac potem posc z nia i zalatwic pozwolenie min. na 3miesiace max. na 12 miesiecy.
Wymogi od rodziny: 260E kieszonkowego co miesiac, ubezpieczenie, karta miesieczna bo danym miescie w jakim mieszkasz. Osobny pokoj i lazienka.
au pair pracuje max.30h tygodniowo w tym musi miec 1 caly wolny dzien a w ciagu roku 4tyg urlopu platnego! au pair nie jest sprzataczka ona pomaga w opiece nad dziecmi i w drobnych pracach domowych jest jak czlonek rodziny (starsza siostra lub brat) to jest minimum jakie musisz spelniac. Ale wiekszosc rodzin daje troszke wiecej kieszonkowego lub oplaca dodatkowo kurs jezykowy na ktory naturalni emusi chodzic operka. Z reszta jak wpiszesz w googlach au pair to wszytko sobie wyczytasz kto to jest au pair jakie wymogi musi spelniac rodzina itp.
Chyba jakos pomoglam jak masz pytania to pytaj, ja wlasnie teraz jestem au ´pair :)

Pozdrawiam
Wielkie dzięki za odpowiedz. Życze miłej pracy jako au pair i pozdrawiam
ja polecam agencje au-pair "Koncepcja" z Ząbkowic Śląskich!!!! Przez ta agencje ja wyjechałam do Niemiec:) Było fajniutko:)
Jesli znalazlas juz rodzine to nie trzeba zadnej agencji wystarczy ze pojdziesz z nimi albo oni z kopia twojego paszportu do urzedu pracy tam wystawia ci pozwolenie na prace jako aupair .
sorry nie doczytalam wystarczy ze pojdziesz z ta dziewczyny do urzedu pracy w de tam powiesz ze chcesz ja zatrudnic na zasadzie aupair nie trzeba zadnych agencji! dziewczyny musi spelniac kilka warunkow pierwdzy raz w de jako aupair i nie wiecej niz 26 lat .pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego