Jak szukac prcy w Hamburgu

Temat przeniesiony do archwium.
Witam !
Moj maz i syn pracuja i mieszkaja w Hamburgu a ja sama siedze w Polsce i chcialabym [ oni tez ] aby pracowac tez w Hamburgu.Zaznacze ze jezyka nie znam praktycznie poza kilkoma slowami.Myslalam o jakies opiece lub sprzataniu ale nie wiem gdzie cos znalesc ?
Moze ktos zyczliwy mi podpowie jak szukac takiej pracy ? Bo juz nie raz mieszkalam razem z nimi w Hamburgu ale to siedzenie bezczynne to mozna dostac bzika.
Tak w ogole myslimy o zamieszkaniu tam na stale tylko z tego co wyczytalam na forum to nie takie proste no i jezyk .
Zastanawialismy sie nad kupnem mieszkania w Hamburgu i tu mam pytanie czy to cos zmieni i przyspieszy nasze starania o pobyt i prace legalna?
Kochani bardzo was prosze o rade,jestem tu sama w kraju i mam zamiar pojechac do Hamburga ale chetnie pracowalabym,moze tu znajde pomoc na co licze .
pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Czy nie ma nikogo kto cos na temat mi odpowie ,oczywiscie nie chce nic za darm!!!!!!!!!!
Witam Cie.Powiem ze bez jezyka naprawde jest ciezko,ale przede wszystkim musisz przyjechac do Hamburga i poznac jakis ludzi,kontakty sa najwazniejsze.W jakiej dzielnicy Hamburga mieszkacie?Najlepiej gdybys podala mi nr gadu-gadu tak byloby najlepiej.pozdrawiam