jakie najtansze prywatne ubezpieczenie w niemczec?

Temat przeniesiony do archwium.
prosze o pomoc potzrebuje ubezpieczenie dal mojej corki i dla siebie zeby chocy sie legalnie zameldowac w niemczech posalc corke do przedszkola itd.zwiazana jestem z mezczyzna ktory moze dac nam swoje ubezpieczenie dopiero (nie jest ojcem mojej corki )po slubie a na razie jeszcze tego nie chcemy zrobic przynajmiej przez nastepne dwa lata,co w takiej sytuacji myslelismy o ubezppieczeniu prywatnym lub nawet zalozyc firmae na mnie co jest tansze?czy ktos ma podobne doswiadczenie?zaznaczam ze wczesniej mialam prywatne ubezieczenie z polski ale potrzebne mi teraz w mniemczech zeby sie zameldowac.prosze o pomoc
mam podobna sytuacje do twojej.ja jestam w niemczech zameldowana i nie potrzebowałam to tego ubezpieczenia.takowe posiadam ale polskie prywatne.to musiałam przedstawic w urzęzie gdy starałam sie o Freizugigkeit.potrzebny do arbeitselaubnis-pozwolenie o prace-wlasnie czekam na odpowiedz.moze co land to inny obyczaj.ale taz jestem zainteresowana jak to zrobic.moze ktos podpowie.czy istnieje dla nas-obcokrajowcow jakies niemieckie ubezpieczenie.
najtansze 150 eur poczytaj wczesniejsze watki bo tam jest osoba ktora moze ci oferte przygotowac

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie