szkola dla dzieci

Temat przeniesiony do archwium.
witam serdecznie.Mam ogromna prosbe.Zamierzamy wraz z zona i 8 letnim synem przeprowadzic sie na stale do Drezna.Najwiekszym problemem jest szkola dla syna.Czy ktos orientuje sie moze,czy w Dreznie istnieja szkoly dla obcokrajowcow?Lub inne szkoly do ktorych moznaby zapisac dziecko nie znajace jezyka niemieckiego? Bede wdzieczny za kazda pomoc. Pozdrawiam
Ja w tym roku chce zaczac nauke w liceum. Z tego co słyszałam twoj syn pojdzie na rok do klasy specjalnej /z obcokrajowcami/ i przez rok bedzie sie uczyl niemieckiego. Jak dobrze mu pojdzie to po tym przygotowawczym roku pojdzie normalnie do szkoly. Ja staram sie zalatwic nauczanie indywidualne po polsku, wiec moze jest taka mozliwosc. Wole sie uczyc w ojczystym jezyku niz w niemieckim :D Jak dowiem sie czegos wiecej to oczywiscie napisze :) Podaj mi swojego maila :)
Pozdrawiam.
Klaudia
dziekuje bardzo za te informacje.A czy wiesz moze,co trzeba zrobic i jakie dokumenty przedstawic,zeby zapisac dziecko do szkoly?Napewno trzeba byc zameldowanym,ale czy trzeba miec tez niemiecka umowe o prace?Poza tym,szukam szkoly w Dreznie,do ktorej chodza tez inne polskie dzieci,ale poki co bez powodzenia.Moze ty wiesz jak i gdzie powinienem szukac?
moj e-mail: [email]
jeszcze raz dziekuje za pomoc.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie