Hej dziewczyny , dzieki za rady :) Myslalam ze juz nikt nic nie napisze.
Tez mi sie wydaje ze duzo osib ma taki sam problem lub nie zdaje sobie z niego sprawy hhehehe
Arielle ma racje, niektore przepisy zostaly zmienione, tym oto sposobem nie trzeba miec stalego miejsca zamieszkania w Polsce, by wyrobic dowod. Np. w rubryce 'miejsce zamieszkania' wpisac mozna - brak adresu- lub - Niemcy-
Z tym ze ja wtedy o tym nie wiedzialam, czytalam na forach jak to jest (pisale niektore osoby ze np. musialy teraz wymienic dowod stary na nowy, a od lat nie mieszkali w PL i musieli sie zameldowac gdzies aby moc do wyrobic)
Za miesiac jade do PL odebrac dowod i wyrobic paszport, nastepnie chce sie wymeldowac ze wzgledu na Urzad Skarbowy ( aby z Urzedu Skar. sie wymeldowac trzeba sie najpierw wymeldowac z miejsca zamieszkania w Polsce!)
Znajac nasza Polska biurokracje nie wiem czy ktos kiedys sie mnie nie czepi ze w dowodzie mam taki adres, a w rzeczywistosci to nie prawda
PS. madzia1199 ile zaplacilas za wyrob dowodu w niemczech, robilas to w konsulacie, masz wogole polski dowod ( w polskim dowodzie nie moze byc umieszczone zagrraniczne miejsce zamieszkania)