Szkola w niemczech!(!)

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc :-) Mam 17 lat i niechce sie wiecej uczyc w Polsce pozatym wyjezdzam z mama do Niemiec. Jeszcze nie jestem pewna miasta wiec nie podam chcialbym sie dowiedziec bo duzo czytalam.. niechce isc odrazu do Niemieckiej szkoly i chodzi z niemcami. Nie dalabym sobie rady nie znam niemieckiego na takim poziomie.. czytalam ze ktos pisal o jakiejs szkole na rok gdzie oprocz przedmiotow normalnych przewaza jezyk nauka jego niemieckiego? gdzie sa takie szkoly ?? czy ma ktos kontakt strone czy numer telefonu bardzo prosze o pomoc!
obcokrajowcy w Niemczech zawsze lądują w szkole, gdzie prowadzone są klasy, w których uczą się osoby nie znające lub słabo znające język. O to nie musisz się martwić, w każdym większym mieście na pewno jest taka szkoła ;) o konkretach ciężko mówić, skoro nie jesteś w stanie podać miasta
czy zna może ktos taka wlasnie szkole w Köln?
obowiazek uczeszczania do szkoly (ilosc lat) w Niemczech tzw. Schulpflicht jest rozny w roznych Landach, tak samo sa roznice od ilu lat trzeba dziecko poslac do szkoly. N.p Rheinland-Pfalz ida dzieci od 6 lat ale obowiazek chodzenia da szkoly maja tylko przez 9 lat, czyli majac 15 lat nie sa zobowiazani chodzic do szkoly, najlepiej poczytaj tu
http://de.wikipedia.org/wiki/Schulpflicht#Bereiche_der_Schulpflicht
JUZ MIASTO ZNAM...Dajmy na to ze Hamburg albo Berlin .. lecz bardziej hamburg.. ;)
jak mowilam chodzi mi o szkole moze dla polakow ktorzy chca sie uczyc niemieckiego? cos w tym stylu pomozcie

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie