Wyjazd do Niemiec?? Prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Mam Na imię Angelika. Mam 14 lat. Mój tata od bardzo dawna wyjeżdża do Niemiec. Bardzo chciałabym być z nim dłużej niż tydzień. Mam szanse aby wyjechać do Niemiec...z jednej strony bardzo bym chciała (od ok. 5 lat wyjezdżam na każdy wolny czas od nauki) oprócz mojego taty mam tam kuzynkę i dużo znajomych każdy mówi mi że powinnam spróbować w Niemczech. Powiedzcie co sadzicie na ten temat czy na moim miejscu z mama i rodzeństwem byście się wyprowadzili?? A i prosiłabym o jakieś informacje o szkołach...mam b.dobre wyniki w nauce do jakiej szkoły bym poszła?? Miasto: Düsseldorf
Kwestia tego, czy będziesz mieć chęci do nauki języka i odwagę zostawić wszystkich znajomych w Polsce ;) jak tak, to nie będzie problemu, jeżeli nie znasz bardzo dobrze języka, to trafisz najprawdopodobniej do Gymnasium, przez rok będziesz uczyła się języka z innymi obcokrajowcami będącymi w podobnej sytuacji do Twojej, potem Was porozrzucają po innych klasach. W tym wypadku oczywiście jesteś rok do tyłu, jeśli chodzi o szkołę. A co do pytania, co ja bym zrobił - ja bym wyjechał:p
ja wyjechałam i nie żałuje...co prawda byłam starsza niż Ty ale i tak warto było:)) warto poznawać świat..raz się żyje:)oczywiście początki są trudne, ponieważ trzeba się ``zaklimatyzowac`` w nowym otoczeniu i choć czasami nie jest to łatwe - to i tak WARTO :))

wszystkiego dobrego:))