praca w niemczech-rok przerwy w nauce

Temat przeniesiony do archwium.
jestem obecnie w klasie maturalnej.po maturze planuje zrobic sobie rok przerwy w nauce.chcialabym przez ten czas pracowac w niemczech i podszkolic jezyk.chce sie dowiedziec czy osoba z podstawowa znajomoscia niemieckiego i po maturze ma szanse na znalezienie dobrze platnej, nawet legalnej pracy?czy ktos juz robil sobie taki rok przerwy w nauce?a moze ktos jest zainteresowany takim wyjazdem tez?
Mozna do 4 mies. legalnie pracowac w Niemczech.Sa takie osoby ktorym udało sie przedłuzyc z tych 4 mies. i mogły dłuzej pracowac.Szef idzie do urzedow udowadnia ze nie ma pracownika(niemca) na Twoje miejsce i w ten sposob mozna dłuzej pracowac.(chyba ze jestes specem to Cie wezmą i na stałe do pracy).Ale problem sie pojawia wtedy gdy chcesz pracowac dłuzej a nie mozesz.W Niemczech pracuje sie 30-40 godz w tygo. nie tak jak w Polsce 10 godzin dziennie.Jak bedziesz robic legalnie to duzo nie zarobisz(podatki)>szczerze to i ja bym sobie pojechał do Niemiec do szkoły jakis kurs albo studia sam nie wiem.A jezyk mozna naprawde szybko podszkolic

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia