Viadrina - Prawo

Temat przeniesiony do archwium.
31-35 z 35
| następna
Świetnie.
Otóż o Viadrinie dowiedziałam się jakieś pół roku temu i posiadam informacje, który wymagałyby zweryfikowania.
Na początek chciałabym wiedziec, czy bardzo duży problem stanowi język prawniczy. (konkretnie interesuje mnie kierunek GPL) Tzn.jakie oceny musiałabym miec w LO i jak zdac maturę z niemieckiego,żeby nie miec tam problemów. (Pytam, bo nie jestem pewna, czy w ogóle warto startowac.) Najlepiej zobrazowałyby to oceny, jakie Ty miałaś itp, więc jeśli to nie problem, podziel się ze mną swoimi osiągnięciami w szkole. ;)
Jeżeli nie chcesz pisac o tym na forum ,to mój mail : [email]
Następnie, jak wygląda to z DSH? Czy do DSH podchodzi się, będąc już przyjętym na Viadrinę, czy jeszcze przed?
Kolejne pytania po odpowiedzi,żeby nie nadwyrężac życzliwości za pierwszym razem. ;)
Dziękuję i pozdrawiam.
językiem niemieckim prawniczym się nie przejmuj, bo według mnie nie jest to trudna sprawa.troche pojęc poprostu musisz przerobic w słowniku, ale według mnie ważna jest ogólna znajomość niemieckiego. Nikt bowiem na dsh cie nie spyta co to jest auflassung czy vollmacht.ja mam raczej problemy ze zrozumieniem niektórych osob , które mówia po niemiecku niewyraznie i szybko.

Dsh chyba zdajesz po przyjęciu na studia, ale nie pamietam, bo ja zdałem certyfikat goethego.
wyslalam Ci email mam nadzieję że doszedl
dziękuję Wam za informacje. :)
Hej :)
Wiecie może chociaż tak mniej więcej jakie są progi procentowe na Viadrinę ? wiem, że ciężko to stwierdzić, jeśli każdy zdaje inne przedmioty i na innym poziomie, ale może konsultujecie się miedzy sobą i wiecie czy łatwiej czy trudniej jest się dostać na Viadrinę niż chociażby na UJ lub UW.
Viadriną interesuję się od zawsze, już na początku gimnazjum została mi polecona przez mojego kuzyna, który już wiele lat temu skończył tam prawo, jak uczelnia zaczynała dopiero się rozkręcać. Z moim niemieckim niestety bywa ostatnio różnie, bo szkoła wymaga ode mnie bym skupiła się głównie na wosie i historii, a na język nie zawsze pozostaje czas, ale jeśli zdam tak maturę, że bede zakładać, ze dostane sie na viadrine, to chyba pojade na cale wakacje do niemiec i oslucham sie i podszkole jezyk. :)
chetnie nawizalabym jakis kontakt z osobami, ktore w tym roku wybieraja sie na prawo na viadrine lub ktore juz tam studiuja i bedzie im sie chcialo udzielic mi jakis informacji ;p moj mail [email]
pozdrawiam ;P
31-35 z 35
| następna

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie