pozwolenie na prace - odmowa

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
po 3 miesiacach od zameldowania staralam sie o pozwolenie na prace, dokumenty zlozyl moj niedoszly pracodawca w urzedzie pracy i powiedzieli ze do konca tyg wszystko bedzie wiadomo. To bylo na ok 1,5 tyg przed swietami BN. Ja pojechalam na swieta do PL. Do dzis nie dostalam kompletnie nic (mialo oczywiscie przyjsc poczta) po powrocie do Niemiec zadzwonilam do pracodawcy i dowiedzialam sie ze on dostal poczta odmowe. Chodzilo o 400 € job ok 60 h miesiecznie. Urzad pracy odmowe zaargumentowal tym ze placa jest dla mnie niekorzystna(a dla innych to pewnie nie :\ a pozatym co to kogo obchodzi jesli ja sie na to zgodzilam) ze nie przebywam w Niemczech jeszcze 3 miesiecy, zameldowana jestem od 12 wrzesnia i wszystkie papiery na to byly zlozone i jak pozniej dzwonilismy tam to powiedzieli ze sie pomylili ale ze to i tak nie ma znaczenie no i ostatni argument ze na tym stanowisku moze pracowac ok 200 innch osob (jesli dobrze mysle to chyba chodzilo im o te osoby zameldowane w urzedzie jako bezrobotne). Moj pracodawca poszedl wiec do urzedu i mowi ze poszukuje kogos na to stanowisko to mu babka powiedziala ze narazie nikogo kto spelnialby jego wymogi nie maja ze musi to zameldowac i czekac i to ze on potrzebuje pilnie kogos od 5 stycznie nikogo nie obchodzi. Czy ktos mial juz podobna sytuacje dostal odmowe z glupimi argumentami czy mamy pisac odmowe czy to w ogole cos da? pomozcie
z gory dziekuje
mialam na mysli czy pisac odwolanie a nie czy pisac odmowe przepraszam
Czesc, ja rowniez staralam sie o pozwolenie na mini job i tez dostalam odmowe, napisalam 'Widerspruch' i sie udalo (lecz to bylo dla mnie juz zapozno, zatrudnili kogos innego, bo na mnie czekali okolo 1.5 miesiaca)

Arbeitsamt uzasadnil odmowe tym iz jak u Ciebie , ze sa inni bezrobotni niemcy.
W odmowie napisalam ze to rozumie, ale to jest nie fair gdy tak i tak nikt nie jest na ' moim ' stanowisku :)

Glowa do gory :)

« 

Brak wkładu własnego