alimenty

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Od 2 lat przebywam w Niemczech a ojciec dziecka w Polsce ,ktory od zawsze nie placi alimentow corce -4 latka.Wczesniej wyplacalo mi panstwo polskie ale jak przebywam za granica nie moge ich pobierac.Czy moge nie posiadajac obywatelstwa starac sie o alimenty na dziecko od Niemieckiegp funduszu alimentacyjnego ,ktory wyplaca tzw. Unterhaltsvorschuß ?Czy jesli nie jestem po slubie jedynie w nowym zwiazku ,nie naleza mi sie alimenty?Kto byl w podobnej sytuacji jak ja ?Jestem tez ciekawa jak to jest czy pozniej fundusz niemiecki alimentacyjyn bedzie scigal w porozumieniu ze strona polska alimentow przez nasze urzedy zeby oddzyskac pienaidze ktore bedzie mi placil ? dzieki z gory za odpowiedz
Hej odpowiedz otrzymasz w "FACHBEREICH JUGEND UND FAMILIE" pospolicie zwanym JUGENDAMT.W miejscu zamieszkania pozdrawiam
te alimenty sa tylko dla ludzi z obywatelstwem niemieckim lub gdybys wczesniej byla zonata z Niemcem lub sama posiadala niemieckie obywatelstwo
te alimenty sa tylko dla rodzicow samotnie wychowujacych dzieci...bez zadnego zwiazku w tym samym gospodarstwie i placone 72 miesiace (6 lat)

« 

Studia językowe

»

Szkoły językowe