studia najlepsze

Temat przeniesiony do archwium.
hej mam pytanie gdzie najlepiej studiować??????jakie miasto w Polsce najlepsze? i co trzeba zdawać na germanistykę tzn jakie przedmioty?
Trudno powiedzieć która uczelnia bo raczej o uczelnie ci chodzi a nie o miasto?No więc Kraków UP,UJ,Wrocław uniwerek i WSF,Poznań UAM,Katowice UŚ,Lublin UMSC. A żeby bez problemu dostać się na germanistyke musisz zdawać język niemiecki ustny i pisemny na poziomie rozszerzonym i język polski na poziomie rozszerzonym, choć ja zdawałem polski podstawowy, ale mam nadzieje że jakoś to będzie:) Fajnie że ktoś jeszcze się interesuje tym językiem. Więc do dzieła.A kiedy masz maturę i jak twoje przygotowania?
nom jeszcze 2 lata ale już trzeba myślec... a koniecznie trzeba polski na poziomie rozszerzonym??? nie można na podstawie???
ponoć najlepsza Germanistyka jest na Uni we Wrocławiu. Poza tym UW, UMK i UAM. Ja studiuję na UW(nauczania j.niemieckiego):))ps: nie wiem, jak na inne Uni, ale na UW nie liczy się ustna matura;)
na UP i na UJ też się nie liczy :) wiem, że na uniwerku wrocławskim ustna się liczy ;)
no na te najlepsze uniwersytety to raczej wymagają rozszerzenie, z podstawą może by problem, albo po prostu nawet nie wezmą Cię pod uwagę.
\a co do UŚ katowice, to wcale nie cieszy się taką renomą :) mieszkam w pobliżu i znam wielu co tam studiuje (gł. praktykanci w szkole) i większosc odradza :) ale UJ,UW,UP, w Poznaniu podobno jest bardzo dobra germanistyka, w szczecinie ;) pozdrawiam.
skoro jestes na UW na nauczaniu to jak oceniasz te studia?? ja chcialabym isc na ten kierunek, wrecz marze:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka