Kolejny mój dylemat to studia. Jeszcze jakieś pół roku temu chciałem iść na germanistykę, ale ostatnio po obejrzeniu prezentacji z uczelni Viadrina stwierdziłem, że to co oferuje ta uczelnia jest dość ciekawe(przynajmniej to co oni przedstawili o sobie w prezentacji).
Chciałbym studiować tak, ażeby mieć możliwość dalszej nauki j. niemieckiego - chce rozwijać swoją znajomość tego języka. Naczytałem się trochę na temat Viadriny i jakoś mi zaimponowało to, co zawarli oni na swojej stronie internetowej.
W grę wchodziły by dwa kierunki: prawo lub kulturoznawstwo. Do kulturoznawstwa jakoś nie jestem przekonany - no bo co człowiek po takim czymś robi? Prawo jakoś polecają mi moi koledzy humaniści, którzy są już na studiach.
Mam kilka pytań:
1) Czy ja właściwie muszę coś zdawać na maturze oprócz obowiązkowych przedmiotów(ja póki co zdaję rozsz. polski, rozsz. niemiecki i podst. matematykę)? Na stronie nie podają konkretnych informacji
2) Czy trudno jest się tam dostać? Standardowe pytanie, no ale muszę je zadać - co konkretnie wezmą mi pod uwagę przy rekrutacji.
Mile widziany byłby kontakt ze mną osób, uczących się na Viadrinie. Mój mail to [email] lub nr [gg] .