Jakakolwiek praca w Niemczech dla młodego chłopaka

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Jestem młodym i zaradnym 20-latkiem. Wykrzaczenie średnie, studiuje zaocznie.
Posiadam niemieckie obywatelstwo, certyfikat technika hotelarza który pozwala pracować na terenie całej Uni w branży hotelarsko-turystycznej, język znam na poziomie podstawowym. Nie mam żadnych certyfikatów. Jedynie co mogę napisać to 84 % z matury podstawowej, także zawsze sie dogadam. Szukam jakiejkolwiek pracy, najlepiej na kuchi, może w hotelu, albo jaka kolwiek praca fizyczna.
Mógłby mi ktoś pomóc cos znalesc ? Zawsze mozemy sie dogadać, jakiś % z moich zarobków przeznaczałbym temu który znalazłby jakąś robote.

Pozdrawiam
żadnych certyfikatów ...językowych :)
Ma dla Ciebie znaczenie miasto lub region gdzie chciałbyś pracować? jest kilka takich miejsc w Niemczech, gdzie przyjmują tylko i wyłącznie tylko studentów na okres letni, tzn 3 miesiące w wakacje.
http://mbp.ohp.pl/index.php/zagran

albo przejdź się do OHP-u w swoim mieście, i zapytaj o więcej szczegółów.
emila mozesz powiedziec cos wiecej o takich miejscach ? jak zalatwic tam prace, przy czym trzeba pracowac itp. jest jaka strona internetowa?
Hej. Chciałabym na okres wakacji pojechać do Niemiec - jako Au-Pair. (najdłużej 3 miesiące) Zarejestrowałam się na Au-Pair World,ale nie mogę znaleźć rodziny... Większość poszukuje na rok...

Gdzie mogę szukać pewnej pracy? Jako Au-Pair?
Ewentualnie jako kelnerka;P ,ale lepiej jako opiekunka...
POMOCY.

W tym roku piszę maturę...;):)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia