Angielska szkoła w Niemczech.

Temat przeniesiony do archwium.
Mam jeszcze jedno małe pytanie ;)
Trochę się obawiam chodzenia do niemieckiej szkoły, chociaż na pewno dałabym radę, w każdym razie wiem, że są w Niemczech angielskie szkoły. Chciałam się dowiedzieć, czy chodząc do angielskiej szkoły różnica jest tylko taka, że tam mówi się po angielsku a system nauczania niemiecki czy istnieją może angielskie college w których oprócz języka angielskiego obowiązuje taki system nauczania jak w Wielkiej Brytanii?
Jakbyście coś wiedzieli to dawajcie :P
Dzięki.
panstwowych nie ma sa tylko prywatne
Nie tego dotyczy chyba moje pytanie :P Wiem, że są tylko prywatne.
edytowany przez pheobebuffay: 02 gru 2010
wiec do takich szkol maja dostep tylko i wylacznie dzieci dyplomatow politykow itp angelskich
w takich szkolach obowiazuje jezyk angielski i system szkolnictwa angielskiego a takich szkol w niemczech jest niewiele i z bardzi mala iloscia uczniow ogladalam pare lat temu reportaz o takiej szkole
Cytat: pheobebuffay
Mam jeszcze jedno małe pytanie ;)
Trochę się obawiam chodzenia do niemieckiej szkoły, chociaż na pewno dałabym radę, w każdym razie wiem, że są w Niemczech angielskie szkoły. Chciałam się dowiedzieć, czy chodząc do angielskiej szkoły różnica jest tylko taka, że tam mówi się po angielsku a system nauczania niemiecki czy istnieją może angielskie college w których oprócz języka angielskiego obowiązuje taki system nauczania jak w Wielkiej Brytanii?
Jakbyście coś wiedzieli to dawajcie :P
nie wiem dlaczego szukasz systemu angielskiego w niemczech,jako polka bedziesz miala problem w szkole z powodu ograniczonej znajomosci jezyka
Dzięki.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Brak wkładu własnego