pytanie o zawodówkę w niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
czy ma ktoś jakieś aktualne informacje na temat szkół zawodowych w Niemczech bardzo bym tam chciała jechać za 3 miesiące kończę gimnazjum:) pomóżcie
Użyj naszej wyszukiwarki. To temat aktualny. Niedawno było z adresami, papierami i całą problematyką. Ucz się pracować z forum. Zanim zapytasz - spójrz, może ktoś miał już tę samą "chorobę"?
Cześć
Też kończę gimnazjum i wybieram się do szkoły zawodowej w Niemczech.
Już się w to zaangażowałem i wiem to co trzeba wiedzieć.
Powiem tylko, że byłem zaskoczony jak bardzo te wszystkie informacje, które wyczytałem na ten temat w internecie okazały się fałszywe. Ale i tak trudno narzekać ;)
Pisz na [gg] jeżeli chcesz wiedzieć jak to wszystko wygląda.
a byś mógł mi podać swój mail?? bo nie mam GG :) byłabym ci strasznie wdzięczna
fiki05? Czy ty masz w ogóle internet, czy tylko udajesz, że ty nic nie łapiesz? Znasz tylko majle? Zarejestruj się, jako Kwiatka Kwiatkowska w Kwiatkowie na ulicy Kwiatkowskiej i masz twój Gie-gie!
Nie musisz wcale wgrywać programu. Na żywca też idzie. Podaję ci linka i nie marudź. Proszę!
http://web.gadu-gadu.pl/
Byłbym ci bardzo wdzięczny, gdybyś rozpoczęła proces myślenia. Bo bez tego, to w Niemiaszkowie przepadłaś.
edytowany przez zochama: 01 mar 2011
bardzo śmieszne haha bo się uśmiałam! a tak w ogóle co cię to obchodzi?? maja sprawa co robię a tobie nic do tego
"Dalszych informacji należy szukać w polskich Urzędach Pracy". Tam zapytaj albo w OHP w swoim mieście/okręgu!
edytowany przez Akon1: 02 mar 2011
ale oni w tych urzędach pracy nic nie wiedzą co i jak
Idz do OHPu albo znajdź jakiś urząd pracy ze Szczecina w internecie. Zadzwoń i dopytaj.
Cytat: zochama
Użyj naszej wyszukiwarki. To temat aktualny. Niedawno było z adresami, papierami i całą problematyką. Ucz się pracować z forum. Zanim zapytasz - spójrz, może ktoś miał już tę samą "chorobę"?
już się nie powtarzaj:) przeczytałam wszystko na forum owszem jakieś informacje tam podają !
a może ty mi powiesz to wszystko?? jak się zapisać to znaczy(gdzie się dowiedzieć? dokąd zadzwonić nr,itd
Cytat: Adrian668
Cześć
Też kończę gimnazjum i wybieram się do szkoły zawodowej w Niemczech.
Już się w to zaangażowałem i wiem to co trzeba wiedzieć.
Powiem tylko, że byłem zaskoczony jak bardzo te wszystkie informacje, które wyczytałem na ten temat w internecie okazały się fałszywe. Ale i tak trudno narzekać ;)
Pisz na [gg] jeżeli chcesz wiedzieć jak to wszystko wygląda.

Radzę uważać a tego użytkownika. Dziwnym trafem pomaga tylko dziewczynom przez GG. Sam się przyznał, ze: "eliminuje facetów, bo jak nie bedzie tam polek w moim wielku to shizy dostane"
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia