Arbeitsgenehmigung

Temat przeniesiony do archwium.
cześć! rekrutowałam się do pracy w Niemczech jako studentka. Ma to byc tylko praca na wakacje. Wszystkie dokumenty poprzesylalam, ale dostalam teraz maila ze potrzebne jest jeszcze pozwolenie na prace (ARBEITSGENEHMIGUNG) , czy wie ktos o co chodzi dokladnie?Czy ma to zwiazek z paszportem niemieckim albo Stadtem?
bo takie cos posiadam

pozdrawiam
Teraz już nie potrzebujesz, rynek dla Polaków jest otwarty.
widocznie ktos zaspal.

Polacy nie potrzebuja pozwolenia na prace od 1 maja

a osoby z niemieckim paszportem nigdy nie potrzebowaly

jak wypelniasz jakies dokumenty w Niemczech to wpisuj obywatelstwo niemieckie a nie polskie,bo dla Niemca jesteś Niemcem w tym kraju i innego urzednicy nie wpisza Ci tu,skoro posiadasz potwierdzenie obywatelstwa i paszport.

Na terenie Polski jestes obywatelem polskim ,na terenie Niemiec /niemieckim
edytowany przez bella1365: 31 lip 2011
nie pisze sie Stadtem czy Stadt ,tylko Staatsangehörigkeit albo Staatsangehörigkeitausweis(bo takowy posiadasz na pewno
Cytat: bella1365
Staatsangehörigkeitausweis(bo takowy posiadasz na pewno
a coz to za bogomaz
z tym pozwoleniem na prace to tak nie dokonca prawda sa ludzie ktorzy byli zatrudnieni na czarno czy karani itp. i zatrudniajac sie trzeba miec swojego rodzaju pozwolenie czyli potwierdzenie ze sie bylo niekaranym itp. w niemczech bez tego poteirdzenia nie otrzyma sie umowy o prace
...o, ile sobie diego dobrze przypomina, bo, jak słyszało, to nie należy wykluczać, że to możliwe, ale podobno, niektąrzy mówią, że nawet, jakby nie było to można to zastosować...
Denke nie gedacht zu haben, denn das Denken der Gedanken ist gedankenloses Denken.
Wenn du denkst, du denkst, dann denkst du nur du denkst, aber denken tust du nie.
Cytat: zochama
...o, ile sobie diego dobrze przypomina, bo, jak słyszało, to nie należy wykluczać, że to możliwe, ale podobno, niektąrzy mówią, że nawet, jakby nie było to można to zastosować...
Denke nie gedacht zu haben, denn das Denken der Gedanken ist gedankenloses Denken.
Wenn du denkst, du denkst, dann denkst du nur du denkst, aber denken tust du nie.

zosiu niedawno na posiedzeniu poprosila moja szefowa kolege o cos takiego bo przy zatrudnianiu go przed 11 laty wymagano tego od niego a po tylu latach jest to nieaktualne i trzeba to zaktualizowac to swiadectwo zachowania potwierdzone przez policje
Przed stu laty, to do takich jeszcze strzelano bez ostrzeżenia. I bez posiedzenia. Posiedziałyście sobie na kibelku, c'nie?
Cytat: Diego8
a coz to za bogomaz

żółty dokument"potwierdzenie obywatelstwa niemieckiego"
Cytat: zochama
Przed stu laty, to do takich jeszcze strzelano bez ostrzeżenia. I bez posiedzenia. Posiedziałyście sobie na kibelku, c'nie?

no
Cytat: Diego8
a coz to za bogomaz

żółty dokument"potwierdzenie obywatelstwa niemieckiego"

no tak polacy z obywatelstwem niemieckim musza cos takiego miec ja nie mam bo nie mam obywatelstwa nie chcieli mi dac i nie powiedzieli dlaczego ostatnio usmialam sie w szczecinie do rozpuku a moja siostra z mezem wstydzili sie za mnie czasami jezdze autobusem ze szczecina do berlina a potem dalej stoi polka przede mna polka z obywatelstwem niemieckim /miala niemiecki paszport/ i przedstawia sie kierowcy pani borowski ja w smiech moja rodzona siostra uciekla jej maz za nia a ja za nimi dosyc glosno powiedziala moja siostra do mnie ze jezeli ja sie w polsce tak komus przedstawie to udusie mnie golymi rekoma
Ja i bez tego bym udusiela...golymi nogyma...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa