Masterstudium an der FU Berlin- pomocy...

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Was wszystkich :)
Obecnie studiuje konsutling gospodarczy w Poznaniu na Uniwersytecie Ekonomicznym. Przyznaje, ze sa to ciezkie studia, szczegolnie dla mojego humanistycznego mozgu.
Srednia na dzien dzisiejszy * 3 semestr licencjat, mam ok 3,5... wiec nie najlepiej...

Na magistra plauje przeniesc sie na Freie Universitat w Berlinie na Verwaltung und Marketing, ale wg Nc srednia wynosila 1,9! albo cokolwiek innego zwiazanego z zarzadzaniem, reklama, ekonomia...
Jestem zalamana tym faktem, poniewaz pomimo, ze sie staram, wykladowcy nie ida nam na reke w celu wystawiania nam wysokich ocen... jest to druga uczelnia ekonomiczna wPolsce stad stawiaja na jakosc i twierdza ze jak dostaniemy 3 to tak jakbysmy mieli 5 gdzie indziej, ale co mi potem jak w niemczech beda patrzec na moje oceny?

Mozecie mi po krotce powiedziec czy ciezko jest sie dostac na studia berlinskie chodzi mi glownie o magisterke i co biora pod uwage podczas rekrutacji? wszystkie oceny i ocene z obrony czy jak?

prosze pomozcie mi, bo ostatni rok pracowalam na to by odlozyc pieniadze na utrzymanie tam, za rokjuz musze skladac papiery a nadzieja na dostanie sie coraz mniejsza jak patrze na te progi...

z niemieckim nie mamzadnych problemow, mowie biegle i zdalam certyfikat z biznesowego niemieckiego i dsd iI...
pozdrawiam i dziekuje za pomoc\!

kuesse und gruesse
Dagmara

Cytat: Daaadzi
pomimo, ze sie staram, wykladowcy nie ida nam na reke w celu wystawiania nam wysokich ocen...

padłem ze śmiechu

szczegolnie dla mojego humanistycznego mozgu.

logiczne myślenie leży i kwiczy

Oczywiście, że wezmą tylko z wymaganą średnią, i wezmą niemca, niż polaka/polkę

PS. Średnia 3, wstydziłbym się do tego przyznać.
PPS. Też tam studiowałem i nie taki prosty kierunek.
edytowany przez Tamod: 25 gru 2011
Chyba niewiele wiesz o studiach na tej uczelni, bo poziom jaki soba reprezentujesz i merytoryka odpowiedzi zgodnej z tematem jest mniejsza niz zero.
Nie mogles tego studiowac, poniewaz ten kierunek ruszyl dopiero od tego roku, takze wielkie oklaski za probe dowartosciowania sie na anonimowym forum...

Słoma z papci.

A co informacji, jaka poszukiwalam, znalazlam juz odpowiedz u osob bardziej kompetenych niz Ty, bo niestety prawidlowa znacznie sie rozni od Twojej ;)

z wyrazami ogromnego szacunku,
D.
...znalazłaś? Superpoke! Jak ci się to udało?
Nie mogles tego studiowac, poniewaz ten kierunek ruszyl dopiero od tego roku

buahahahahahaha
Kutasku Akonkowaty! Myśmy to już dawno-dawno temu (czytaj: przed laty) studiowali, co dzisiaj się uważa za nowość. Nie zauważyłeś twego nieskończonego debilizmu? Pomimo świąt Wielkanocnych? Jesteś tak samo jebnięty, jak Daaadzi i inne Lukary. Kein Haar auf dem Pimmel, aber im Puff vorderängeln! Najlepsze forum dla ciebie, to: ściaga.pl i zadane.pl. Tam się możesz wyrzyć!
Cytat: irkamozna
Tam się możesz wyrzyć!

Gleichfalls! ;D
Nie rozumię...O, co ciebie sie rozhodzi?
Nie mogles tego studiowac, poniewaz ten kierunek ruszyl dopiero od tego roku

I tu się kłania twój zakuty łeb humanistyczny. Nawet nie wiesz co czytasz.
Napisałem: też tam studiowałem, a nie też to studiowałem. A kierunek do prostych nie należy.
No cóż, co się spodziewać po pokemonie na studiach!?

Słoma z papci - w Wielkopolski dziewuszko pochodzisz, ale zachować się nie umiesz.
edytowany przez Tamod: 26 gru 2011
Hah widzę ze panstwo udzielaja sie w wiekszosci postów na tym forum w sposob taki jak powyzszy ;)
Coz za brodzik intelektualny ;) nie ma to jak probowac z siebie robic hero na forach internetowych ;P
Nauczyili sie troszke niemieckiego na robotach sezonowych w rolnictwie i wielmozne panstwo sie znalazlo;) inteligenci bez szkoly, pozal sie oze, teraz wiem, skad ta opinia o Polakach w Niemczech, patrzac na takie osoby, od dzis jestem za aborcja naprawde, wstyd wstyd wstyd ;)....
Margines spoleczny ;)
Pozdrawiam Was srodkowym palcem i koncze dyskutowac bo to nie moj poziom ;)
Hah widzę ze panstwo udzielaja sie w wiekszosci postów na tym forum w sposob taki jak powyzszy ;)
Coz za brodzik intelektualny ;) nie ma to jak probowac z siebie robic hero na forach internetowych ;P
Nauczyili sie troszke niemieckiego na robotach sezonowych w rolnictwie i wielmozne panstwo sie znalazlo;) inteligenci bez szkoly, pozal sie oze, teraz wiem, skad ta opinia o Polakach w Niemczech, patrzac na takie osoby, od dzis jestem za aborcja naprawde, wstyd wstyd wstyd ;)....
Margines spoleczny ;)
Pozdrawiam Was srodkowym palcem i koncze dyskutowac bo to nie moj poziom ;)

Jesteś w ciąży inteligencjo, pożal sie oze? To tes wielkopolskie? No, to musisz abortowac, ino chybcikiem... A, kiedy to zacunas dyskutowac, ze musisz koncyc?
Ale, gzebac w forum to sie naucyla...a taka niby na poziomie.
edytowany przez irkamozna: 26 gru 2011
spokojnie, jak zaczną usuwać to razem z twoim durnym nickiem!
Lukar uwielbia wpisy takich durniów, jak ty. Im bardziej te wpisy debilne, tym bardzie twórcze, Akon. Twój nick jest absolutnie dezabilny. Nie zauważyłeś? Na pewno nie, bo debilów nam potrzeba. Takie "popiardywacze" są bardzo szanowane przez administrację tego forum. Im większy piard, tym lepszy user.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego