Witam Was wszystkich :)
Obecnie studiuje konsutling gospodarczy w Poznaniu na Uniwersytecie Ekonomicznym. Przyznaje, ze sa to ciezkie studia, szczegolnie dla mojego humanistycznego mozgu.
Srednia na dzien dzisiejszy * 3 semestr licencjat, mam ok 3,5... wiec nie najlepiej...
Na magistra plauje przeniesc sie na Freie Universitat w Berlinie na Verwaltung und Marketing, ale wg Nc srednia wynosila 1,9! albo cokolwiek innego zwiazanego z zarzadzaniem, reklama, ekonomia...
Jestem zalamana tym faktem, poniewaz pomimo, ze sie staram, wykladowcy nie ida nam na reke w celu wystawiania nam wysokich ocen... jest to druga uczelnia ekonomiczna wPolsce stad stawiaja na jakosc i twierdza ze jak dostaniemy 3 to tak jakbysmy mieli 5 gdzie indziej, ale co mi potem jak w niemczech beda patrzec na moje oceny?
Mozecie mi po krotce powiedziec czy ciezko jest sie dostac na studia berlinskie chodzi mi glownie o magisterke i co biora pod uwage podczas rekrutacji? wszystkie oceny i ocene z obrony czy jak?
prosze pomozcie mi, bo ostatni rok pracowalam na to by odlozyc pieniadze na utrzymanie tam, za rokjuz musze skladac papiery a nadzieja na dostanie sie coraz mniejsza jak patrze na te progi...
z niemieckim nie mamzadnych problemow, mowie biegle i zdalam certyfikat z biznesowego niemieckiego i dsd iI...
pozdrawiam i dziekuje za pomoc\!
kuesse und gruesse
Dagmara