Mieszkanie Socjalne + Zasiłek.

Temat przeniesiony do archwium.
31-42 z 42
| następna
Jak widać Suh4 takich 'wszystko wiedzących prostaczków' na tym forum jest od groma.

Skoro nie macie informacji na ten temat,to po kiego kija sie udzielacie i mówicie,że to nie możliwe?
Suh4 opisał jak to wyglądało w jego przypadku,ja opisałem jak latwila to moja znajoma,to po co te zbędne nabijanie postów,ze to nie mozliwe i wprowadzanie ludzi w błąd....

brak słów.
Wg Suh4===>
Otóż sprawa wygląda następująco ( Jeżeli posiadasz obywatelstwo).[/quote] Impah kapuji?
edytowany przez irkamozna: 20 maj 2012
Masakra polskie fora w niemczech!!!! Co za debile!! Qrwa po co komu pisać takie głupoty! że się nieda że nikt na nikogo nie czeka sick!! no ale tak to jest za granicą ,polacy w niemczech siędzą tam kupe lat, znają jezyk ale zeby jeden drugiemu pomógł?! masakra!! po jaki wuj się odzywać jak to nic do rozmowy nie wnosi! proste pytanie prosta odpowiedż albo wcale.poczytajcie sobie angielskie fora albo irlandzkie fszystko podane na tacy no ale nie w niemczech bo przecież stare qrwy co zaczynały na sprzątaniach albo pracy w knajpie u turka zdechły by z żalu że ktos przyjechał do niemiec i niemusiał robić loda turasowi zeby poukładać sobie życie.Sam mieszkam w irlandi od 8 lat wcześniej wlochy,izrael,austria więc znam obcy chleb dobra rada dla początkujących za granicą niepytaj się nic starych wuji co siedzą długo na obczyżnie,nic wam nie powiedzą a wprowadzą w błąd,jak coś chcecie załatwić to gadajcie tylko z ruskami działa na100%.sam muszę przeprowadzić się do niemiec a nieznam języka,niemam tam nikogo więc czytam te chore fora i smiech mnie ogarnia jacy jesteśmy.
Impah powodzenia i mam nadzieję że ci się uda bo w polsce to lipa.
Suh4 jestes ok. może sam kiedyś skorzystam z twoich rad, nie poddawaj się, ja zawsze jak ktoś mnie poprosił o rade to podpowiadałem,czasami nawet pobiegałem po urzędach,pamiętaj dobro powraca!!!!
Pozdrawiam wszystkich pozytywnie nastawionych do świata i ludzi,nie nasza wina ze urodziliśmy się w Polsce,nosmy naszą ojczyżnę dumnie w sercu...
Cytat: bolda
sick!!
To po irlandzku?
Cytat: irkamozna
sick!!
To po irlandzku?

reszta też nie po polsku, po kilka błędów w każdym zdaniu
kika krajów odwiedził i widać w każdym go wy...li
Masakra polskie fora w niemczech!!!! Co za debile!! Qrwa po co komu pisać takie głupoty! że się nieda że nikt na nikogo nie czeka sick!! no ale tak to jest za granicą ,polacy w niemczech siędzą tam kupe lat, znają jezyk ale zeby jeden drugiemu pomógł?! masakra!! po jaki wuj się odzywać jak to nic do rozmowy nie wnosi! proste pytanie prosta odpowiedż albo wcale.poczytajcie sobie angielskie fora albo irlandzkie fszystko podane na tacy no ale nie w niemczech bo przecież stare qrwy co zaczynały na sprzątaniach albo pracy w knajpie u turka zdechły by z żalu że ktos przyjechał do niemiec i niemusiał robić loda turasowi zeby poukładać sobie życie.Sam mieszkam w irlandi od 8 lat wcześniej wlochy,izrael,austria więc znam obcy chleb dobra rada dla początkujących za granicą niepytaj się nic starych wuji co siedzą długo na obczyżnie,nic wam nie powiedzą a wprowadzą w błąd,jak coś chcecie załatwić to gadajcie tylko z ruskami działa na100%.sam muszę przeprowadzić się do niemiec a nieznam języka,niemam tam nikogo więc czytam te chore fora i smiech mnie ogarnia jacy jesteśmy.
Impah powodzenia i mam nadzieję że ci się uda bo w polsce to lipa.
Suh4 jestes ok. może sam kiedyś skorzystam z twoich rad, nie poddawaj się, ja zawsze jak ktoś mnie poprosił o rade to podpowiadałem,czasami nawet pobiegałem po urzędach,pamiętaj dobro powraca!!!!
Pozdrawiam wszystkich pozytywnie nastawionych do świata i ludzi,nie nasza wina ze urodziliśmy się w Polsce,nosmy naszą ojczyżnę dumnie w sercu...

O następna normalna osoba pomijając Suh4 na tym forum
_/
oczywiscie ze jest duzo polakow ktorzy znaja jezyk i pomagaja naleze rowniez do takich osob moglabym prace zalatwic od reki do sprzatania na 5 godzinn dziennie sobota i niedziela tez ale taka osoba musi znac jezyk niemiecki w mowie i pismie zarobek okolo 1000Eu miesiecznie netto i jezeli kogos polecam to biore rowniez za ta osobe odpowiedzialnosc wiec ktos kogo nie znam nie wchodzi w rachube na forum moge tylko opisac sytuacje obiektywnie co wiem od innych a sama tez czesciowo przezylam i takie pieprzenie ze polak polakowi nie pomoze jest bzdura tylko jezeli sie oczekuje rzeczy niemozliwych to trudno komus zadawalajaca odpowiedz dac
Impah na twoim miejscu nie dyskutowalabym z prostakami /ja sie tez do nich zaliczam/tylko wziela torbe i pieniadze i pojechala do niemiec i sama przekonalabym sie jak to jest wiem tylko jedno ze bez mojego rodowitego skonczylabym na ulicy jako bezdomna na prostytutke juz sie nie nadaje dzieki niemu osiagnelam to co osiagnelam i ciesze sie z tego bardzo dzieki temu ze musialam mowic po niemiecku i tylko w niemieckojezycznych kregach sie obracalam opanowalam jako tako ten jezyk jako polak nie wjdziesz do takiego towarzystwa bo nikt cie nie bedzie rozumial i to jest najwieksza bariera w obcym kraju
Cytat: Diego44
oczywiscie ze jest duzo polakow ktorzy znaja jezyk i pomagaja naleze rowniez do takich osob moglabym prace zalatwic od reki do sprzatania na 5 godzinn dziennie sobota i niedziela tez ale taka osoba musi znac jezyk niemiecki w mowie i pismie zarobek okolo 1000Eu miesiecznie netto i jezeli kogos polecam to biore rowniez za ta osobe odpowiedzialnosc wiec ktos kogo nie znam nie wchodzi w rachube na forum moge tylko opisac sytuacje obiektywnie co wiem od innych a sama tez czesciowo przezylam i takie pieprzenie ze polak polakowi nie pomoze jest bzdura tylko jezeli sie oczekuje rzeczy niemozliwych to trudno komus zadawalajaca odpowiedz dac

Zgadzam sie z tobą w 100% Jeżeli znam jakiegoś pracodawce ktury szuka pracownika to nie polecam mu kogoś kogo nie znam i mu nie ufam proste. Najgorsze że przeważnie na początku emigracji poznaje się ludzi naj mniej potrzebnych czyli złodzieji,wyzyskiwaczy i przerużnych oszustów,fajne osoby siedzą cicho w swoim gronie i nie szukają nowych przyjaźni,ale jeśli ktoś pyta o coś na forum to czy trzeba odrazu warczeć na niego?? To nie te czasy ze pod polskim kościołem można było dostać pracę prawie bez znajomości języka.Moim zdaniem jak ktoś chce gdzieś wyjechać to trzeba zainwestować w naukę języka i posiadać kase na conajmniej rok życia bez pracy,nie trzeba brać gotówki wystarczą karty.kiedyś tak liczyłem to po najmniejszej lini oporu jeśli chodzi o niemcy to te 12k-15k euro trzeba poświęcić i wcale nie musi się udać grunt to zanic niepłacić zawczasu.
Pozdrawiam
Moim zdaniem jak ktoś chce gdzieś wyjechać to trzeba zainwestować w naukę języka i posiadać kase na conajmniej rok życia bez pracy,nie trzeba brać gotówki wystarczą karty.kiedyś tak liczyłem to po najmniejszej lini oporu jeśli chodzi o niemcy to te 12k-15k euro trzeba poświęcić i wcale nie musi się udać grunt to zanic niepłacić zawczasu.

To też staramy się przekazać pytajacym, ale jak zwykle jesteśmy ci źli, którzy mówią, że to nie tak łatwo.
Bo przecież język nie potrzebny, po polsku też sie przecież dogada, pracę to sie znajdzie w pół godziny i mieszkanie dostanie sie od ręki, a z przyznanego zasiłku to się człowiek utrzyma i jeszcze odłoży.
A najczęsciej wygląda to tak, że Niemiec/Polak oszuka, pracy nie ma i wraca do domu, albo i nie:
http://polonia.wp.pl/title,Bezdomni-emigranci-jak-przetrwac-za-granica,wid,11966320,wiadomosc.html
http://www.dw.de/dw/article/0,,14968450_page_0,00.html
Impah! Pasuje, jak ulał. Pomaga!
https://niemiecki.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/221769#post1401364
edytowany przez irkamozna: 23 maj 2012
zaniemowil malutki
Temat przeniesiony do archwium.
31-42 z 42
| następna