Ausbildung (w VW?) + mieszkanie

Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna
ogladalam pare tzw. tanich mieszkan ale i ty bys w takich okolicach swoich dzieci nie umiescil
najlepsze bylo to jak pojechalam ogladac mieszkanie,okazalo sie ze to wcale nie to mieszkanie ktore bylo w internecie a z bramy tego domu wychodzily jakies ciemne typy z rotweilerami na smyczy brama byla nie zamykana a drzwi wejsciowe staly otworem dla wszystkich brrrr
Cytat: Diego44
nie przeplacaja bo to my placimy

wiec przepłacacie
ok
Trochę rozmowa spadła na inny tor, ale tak czy owak dziękuję Wam bardzo za opinie, naprawdę to dużo dla mnie znaczy. ;-) Myślę, że koszty pokoju, mieszkania itd zależą od wielu rzeczy, napewno dzielnica itd itd.. A takie ogólne pytanie, robicie gdzieś Ausbildung z którego jesteście zadowoleni?
I wie ktoś może coś więcej na temat tego Bafög? Wiecie jak to funkcjonuje, komu jest porzyznawane itd.? Macie jakieś doświadczenie? Jeżeli tak, to każda wypowiedź może być bezcenna. ;-) Pozdrawiam Was
Nikt nie wie, bo nie zna Niemca!
Cytat: oksana_
I wie ktoś może coś więcej na temat tego Bafög? Wiecie jak to funkcjonuje, komu jest porzyznawane itd.? Macie jakieś doświadczenie? Jeżeli tak, to każda wypowiedź może być bezcenna. ;-) Pozdrawiam Was

http://www.bafoeg.bmbf.de/de/370.php
Dziękuję za linka, oczywiście przeglądałam i jeszcze dokładniej poczytam, ale dlatego zapytałam, że jeżeli ktoś miał z tym do czynienia to dużo znaczyłoby, jak to w praktyce wygląda a nie teoretycznie. ;-)
Cytat: oksana_
Dziękuję za linka, oczywiście przeglądałam i jeszcze dokładniej poczytam, ale dlatego zapytałam, że jeżeli ktoś miał z tym do czynienia to dużo znaczyłoby, jak to w praktyce wygląda a nie teoretycznie. ;-)
W praktyce wygląda tak samo, jak to przepisy regulują. Myślisz, że odciągają od tego napiwek?
oksana! = takie teksty piszą ci, co wcale nie zajrzeli i nie mają najmniejszego zamiaru tego robić, wiesz?
oczywiście przeglądałam i jeszcze dokładniej poczytam
czy ktos orientuje sie jakie mamy prawa i pomoc w opiece nad niepełnosprawna corka jakbysmy pojechali na stałe do niemiec?corka jest bez reki,wymaga ciagłej rehabilitacji i protezy.czy maz jest w stanie nas utrzymac? jezyka dopiero bedziemy sie uczyc.moze lepiej anglia?
Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa