Wyjazd do Niemiec do szkoły.

Temat przeniesiony do archwium.
Siemka,
jako, iż jest to mój pierwszy post tutaj chciałbym wszystkich serdecznie przywitać:)

Mam do was kilka pytań odnośnie wyjazdu do Niemiec do szkoły.

Aktualnie skończyłem 1 klasę gimnazjum, po wakacjach idę do 2, gdybym przeniósł się do Niemiec do szkoły bym poszedł do 2 klasy gimnazjum czy do trzeciej(bo oni nie mają zerówki i chodzą wcześniej o rok niż my)?

Chodzi mi o wyjazd na rok, czy po zdaniu do drugiej czy trzeciej gimnazjum w Niemczech(wiem tam nie ma gimnazjum), wracając do Polski bym mógł iść odrazu do trzeciej gimnazjum czy bym musiał powtarzać drugą klasę?

Czy jest ktoś z forum kto mieszka lub planuje wyjechać do szkoły w Bad Nauheim lub okolichach?

Czy w rok szkolny nauczę się języka, tak aby umieć rozmawiać na różne tematy?(uczyłem się dopiero rok niemieckiego w szkole).

Do jakiej szkoły bym chodził dla Niemców, obcokrajowców...?

Co myślicie o tej szkole http://cms.ev-kirche-bn.de/ czy się ktoś z was w niej, planuje?

Z góry dziękuje;)
Pozdrawiam:)

EDIT:
Czym bym musiał pisać jakieś testy sprawdzające mój poziom wiedzy czy cos takiego?
edytowany przez era9889: 02 lip 2012
Sienka! (?). Znaczy, chcesz na rok do Niemiec i potem do Polski? I dalej się uczyć? Ciekawocha. Chyba musisz do tego Frau Genossin Merkel einschalten. Ona pogada o tobie z Tuskiem.
Jeżeli nie chcesz pomoc to nie rób zbędnego spamu.
Co w tym dziwnego? Niemcy też wyjeżdżają na rok za granice do szkoły, więc w czym widzisz problem...???
Cytat: era9889
Jeżeli nie chcesz pomoc to nie rób zbędnego spamu.
Co w tym dziwnego? Niemcy też wyjeżdżają na rok za granice do szkoły, więc w czym widzisz problem...???
Pierwszy jajcun dzisiaj już jest.
....
ktoś mógłby odpowiedzieć na pytania bardzo mi na tym zależy?
Cytat: era9889
Czy w rok szkolny nauczę się języka, tak aby umieć rozmawiać na różne tematy?(uczyłem się dopiero rok niemieckiego w szkole)....ktoś mógłby odpowiedzieć na pytania bardzo mi na tym zależy?
Na to potrafię.
Jak się uprzesz, to i się nauczysz. Uprzesz się? Was kannst du jetzt schon?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Studia językowe