Dokumenty

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.Jakie dokumenty musze dostarczyc do szkoly sredniej w Niemczech?
...a, do której?
jeżeli skończyłam gimnazjum w Polsce to jaką szkołę średnią w Niemczech radzila byś mi wybrać?
A, skąd ja mam o tym wiedzieć?
Najpierw odpowiadasz na stawiane ci pytania.
Nie chcesz?
To nie!
Tak tematycznie cykać, jak ty, możemy do emerytury. (przy twojej częstotliwości zgłaszania się na forum, to przy krótkim życiu starczy aż do śmierci, kminisz?)
edytowany przez irkamozna: 21 sie 2012
po prostu chciałam żebyś mi doradziła, ale jak nie to nie. Dzięki.
Co ci mam doradza, jak o tobie nic nie wiem?
Jesteś w jakiejś szkole, gdzieś chcesz iść do Niemiec i coś chcesz robić...
Jedyna rada ode mnie na podstawie takich danych:
rób!

Kminisz?

Nie kminisz, ale za to się nadymasz, jak jaka ropucha!
Nie oczekuj pomocy od irkamozna, to troll zaprogramowany na podkurwianie nic nieswiadomych ludzi...

Ja po gimnazjum przeszedlem do Hauptschule, ty prawdopodobnie też. Ale sporo zależy od twojej znajomosci języka. Jak potrafisz dobrze gadać, to możesz nawet do Realschule\Gymnasium. Dokumenty? Nie bardzo się znam, ale swiadectwo ukończenia Gimnazjum, do tego na pewno metryka urodzenia. Pójdź do szkoły, i się zapytaj. Ale daj gazu, bo jutro już początek roku. ;) A im szybciej zaczniesz, tym lepiej. Tak, czy siak przyjmą cię, ale szybciej będzie lepiej dla ciebie.
Cytat: irkamozna
możesz
a, co ja mówiłam, kutasku emi? Nie podkurwiaj tutaj, idioto!
jak-jak- jak... same jaki, a co wiesz o niej? Ona nie ma jaków. Ona wcale nie chce w tym roku, tylko bździ tutaj, tak samo, jak i ty.
Mam jeszcze jedno pytanie. Ja bardzo słabo znam niemiecki wobec tego nie zostanę przyjęta do gymnasium lub realschule?
Cytat:
a, co ja mówiłam, kutasku emi? Nie podkurwiaj tutaj, idioto!
jak-jak- jak... same jaki, a co wiesz o niej? Ona nie ma jaków. Ona wcale nie chce w tym roku, tylko bździ tutaj, tak samo, jak i ty.

Milcz transie. Jad to się z ciebie aż wylewa.
Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanie. Ja bardzo słabo znam niemiecki wobec tego nie zostanę przyjęta do gymnasium lub realschule?

Raczej nie. Można spróbować, ale nawet jak cię wezmą, to raczej nie dasz rady tam na dłuższą mete, bo to zbyt ciężkie dla kogos "bez języka". Jak to ważne dla ciebie, to ten rok spędź w Hauptschule, poducz się języka, i idź dalej. Zależy też, od tego gdzie będziesz mieszkać, bo jesli w dużym miescie, to być może trafisz do klasy dla obcokrajowców.
emi13, sama jesteś trans, ale jeszcze nie dopuszczasz tej myśli to twego durnego baniaka.
W twoim nicku te 13, to jednoznacznie ilość Lenzów.
I, co żeś jej doradziła, monokulturo? Tylko, że zależy od tego, albo nie czego innego?
Sieroctwo marginalne z ciebie wychodzi. Poziom na wysokości pizzy bez dodatków i bez pzzy. Tylko sos.
Tylko dzieciakowi napędzasz stracha.
Cytat: klaudia6

Jezeli bylas dobra uczennica w Polsce to skladaj podanie do realschule jezeli nie dasz sobie rady z powodow jezykowych to powtorzysz najwyzej klasse i juz
Cytat: klaudia6

przyjeta mozesz byc do kazdej szkoly ale pytanie jest czy dasz sobie rade z powodu slabej znajomosci jezyka mature mozesz w niemczech tez innymi drogami zdobyc i studiowac dalej
Raczej nie. Można spróbować, ale nawet jak cię wezmą, to raczej nie dasz rady tam na dłuższą mete, bo to zbyt ciężkie dla kogos "bez języka". Jak to ważne dla ciebie, to ten rok spędź w Hauptschule, poducz się języka, i idź dalej. Zależy też, od tego gdzie będziesz mieszkać, bo jesli w dużym miescie, to być może trafisz do klasy dla obcokrajowców

A ty w jakim mieście w Niemczech się uczysz jeśli mogę spytać?
No wlasnie to by mnie takze bardzo interesowalo skoro taka madra.
Erftstadt, to będzie z 20 kilometrów od Kolonii, szkoła raczej niemiecka. Mało obcokrajowców. I dobrze, i źle zarazem.
Cytat: erni13
Erftstadt, to będzie z 20 kilometrów od Kolonii, szkoła raczej niemiecka. Mało obcokrajowców. I dobrze, i źle zarazem.
my sie pytamy o Diego a nie o ciebie!

Dzięki za odpowiedz.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Nauka języka