Realne szanse na studiowanie prawa w Niemczech.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Od września jestem licealistką, z tym że chodzę do LO 4-letniego z powodu, że jestem w klasie dwujęzycznej. W tym roku to klasa wstępna, mam praktycznie sam niemiecki, aby za rok poradzić sobie z tym językiem jako wykładowym. Wcześniej uczyłam się sama, bo jestem zakochana w tym kraju i wiążę z nim swoją przyszłość. Moje rozszerzenie będzie wyglądało tak- niem-ang-his-wos. Chciałabym studiować prawo, lecz wiem, że tam brana jest pod uwagę średnia ocen, a moje liceum znajduje się w czołówce i tu jest naprawdę dużo trudniej. Myślałam o LMU w Monachium. Zdaję sobie sprawę, że dla chcącego nic trudnego, ale chciałabym wiedzieć, jakie mam szanse. Czy jest na tym forum ktoś, komu udało się spełnić takie lub podobne marzenie?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
edytowany przez madlyinsane: 20 paź 2012
Odpowiedzi już tu były, ale Lukar je wypierniczył w nagłym oślepieniu przejaśnienia. Pewnie znowu nie ma co robić i wyrzuca po pijaku, co mu pod nóż podlezie.
Cały on, cały Kaczor!
To takie proste na tym forum.
Fazit: nie śpij.
edytowany przez irkamozna: 21 paź 2012
Also nochmals:
Schicke deine Frage an [email]
oder stelle sie direkt an: Dr. Katrin Bayerle
madlyinsane: a jeśli mogę zadać pytanie z trochę innej beczki, to do jakiej szkoły chodzisz i gdzie ona jest??
Co ty tu chcesz z tą inną beczką? Pomoże to coś?