Wypowiedzenie Mietvetrag - Proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Chce wypowiedziec umowę o wynajem mieszkania.
Umowa podpisana była 29.04.2011 a zgodnie z trzy miesięcznym wypowiedzeniem pownnismz się wyprowadzić do 31.03.2013. Czy możecie sprawdzić i ewentualnie poprawic moje błędy. Z góry serdecznie dziękuje:
Sehr geehrter Herr K...,
hiermit kündigen wir firstgemäß zum 31.03.2013 den bestehenden Mietvertrag, für die Wohnung KölnerStr......... , den wir am 29.04.2011 abgeschlossen haben.

Bitte bestätigen Sie uns diese Kündigung unter Angabe eines Termins für die Wohnungsabnahme schriftlich.

Mit freundlichen Grüßen,
Man kann es gut verstehen und es reicht auch als amtliches Dokument aus.
Danke! :)
Mam jeszcze jedno małe pytanko czy muszę w tym wypowiedzeniu ująć coś o zwrot kaucji czy jak to wygląda bo ja sie nie orientuje
Nie wiem.
W każdej umowie stoi, że kaucja jest przeznaczona na ewentualne szkody stwierdzone podczas opuszczania mieszkania. Pieniądze na kaucję należą do ciebie i na ciebie jest założone konto w jakimśtam waszym banku. Ty jesteś dysponentem tych pieniędzy.
Jeżeli tak jest w twoim przypadku, jak ja piszę.
Innych kaucji nie znam i o innych tutaj ( w twoim przypadku)nic nie wiadomo.
Nie znam twojej umowy o wynajem.
Trudno cokolwiek doradzać, gdy się nie wie, na czym się siedzi. Ja nie znam waszych układów.
Obejrzeć umowę. Zapoznaj się z tym wreszcie.
Z tego co wyczytałam i zrozumiałam to jest tak jak piszesz, że to chodzi o pokrycie ewentualnych szkód. WIELKIE DZIĘKI za fatygę !!!!!!!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Dla początkujących