Frankfurt nad Odrą

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. 25 pażdziernika mam wizytę u chirurga we Frankfurcie. Nie umiem rozmawiać po niemiecku, a potrzebuję tłuamacza, który powie lekarzowi dokładnie co mi jest. Czy znajdę tutaj osobę, która na 11:45 zjawi się ze mną u chirurga i posłuży mi jako tłumacz?
Cytat: guciowsky
Witam. 25 pażdziernika mam wizytę u chirurga we Frankfurcie. Nie umiem rozmawiać po niemiecku, a potrzebuję tłuamacza, który powie lekarzowi dokładnie co mi jest. Czy znajdę tutaj osobę, która na 11:45 zjawi się ze mną u chirurga i posłuży mi jako tłumacz?
nie znajdziesz
Dziekuję za wypowiedź pełną w bogate informacje o które mi chodziło. Bardzo się cieszę, że raczył Pan odpisać. Czy w takim razie ktokolwiek, a może nawet ten Pan co udzielił tak bogatą informację mógłby mi powiedzieć gdzie szukać takiej osoby?
we Frankfurcie studiuje duzo naszych rodakow na twoim miescu tam bym wywiesila ogloszenie z prosba o taka przysluge lub napisz tu po polsku co chcialbys lekarzowi powiedziec a ja ci to przetlumacze moze sie uda mozna tez zrobis konferencje telefonicznie lub przez internet
tylko i wyłącznie tłumacz specjalistyczny!!!
wrzuć zlecenie na proz.com lub globtra.com
nie będzie tani/a, ale słownictwo medyczne w niemieckim znacznie różni się od polskiego
to nie tłumaczenie listu od babci, czy tłumaczenie wyroku sądu
jak idziesz do chirurga, to 100 euro nie zbawi cię, a może pomóc

jak masz wypis ze szpitala lub inną dokumentacje medyczną zleć wykonanie tłumaczenia, najlepiej przez tego samego tłumacza
Cytat: MysteryMan
tylko i wyłącznie tłumacz specjalistyczny!!!
wrzuć zlecenie na proz.com lub globtra.com
nie będzie tani/a, ale słownictwo medyczne w niemieckim znacznie różni się od polskiego
to nie tłumaczenie listu od babci, czy tłumaczenie wyroku sądu
jak idziesz do chirurga, to 100 euro nie zbawi cię, a może pomóc

jak masz wypis ze szpitala lub inną dokumentacje medyczną zleć wykonanie tłumaczenia, najlepiej przez tego samego tłumacza

to tylko ty mozesz takie glupoty wypisywac 100 eu to 400 zl w Polsce i nie kazdy je ma
Cytat: halinka76
to tylko ty mozesz takie glupoty wypisywac 100 eu to 400 zl w Polsce i nie kazdy je ma

takie są stawki, jak nie większe

tyle to ja na pifko wydam w ten weekend
poza tym halinko: we Frankfurcie studiuje duzo naszych rodakow
chodzi o nad Odrą czy Menem?

wypuść babę z kuchni i już ambaras
dlatego dobrze by bylo zeby Autor sie zameldowal i dokladnie wszystko opowiedzial jestem gotowa mu pomos za darmo i bez pifka
dlatego dobrze by bylo zeby Autor sie zameldowal i dokladnie wszystko opowiedzial jestem gotowa mu pomos za darmo i bez pifka
autor sie dwano obrazil i ozdrowial!
Wybaczcie, ale ostatnimi czasy zacząłem się również leczyć u innego specjalisty. Mam opuchniętą nogę, i zakrzepicę w niej. Lekarze powiedzieli, że do końca życia będę brał tabletki p. zakrzepicowe i będę nosił ponczochę uciskową.

Niedawno zgłosiłem się za względami mojej cioci do lekarza medycyny chińskiej i twierdzi on, że mam zakrzepicę wywołaną rwą kulszową. Ma mnie wyleczyć w dwa tygodnie. Wtedy też zdecyduję co dalej, czy będę do Niemiec jechał czy nie. Dokumentacje medyczną mogę przetłumaczyć na miejscu u znajomego.

Dziękuję Halinko za oferowaną pomoc, na pewno zgłoszę się do Ciebie o pomoc jeżeli będę potrzebował i na pewno wynagrodzę Ci pomoc. Nie mówmy o wielkich bagatela kwotach, ale nie przystoi mi, żeby nieznajomy robił coś dla mnie za darmo.

A co do Pana MysteryMan. Wcale nie trzeba znać wielu specjalistycznych pojęć, wystarczy tylko niektóre tj zakrzepica, opuchnięcie nogi. Jeżeli ma Pan duzo pieniędzy to super, i wcale nie chcę Pana obrazić, ale niepotrzebnie broni Pan swojego honoru przeciwko Halince, kobieta chce pomóc, a Pan tylko udowodnić, że ma kasę. Dziekuję, będę w kontakcie, pozdrawiam :)
1. sprawdź i kontroluj płytkowość (w częstotliwości raz na 2 tygodnie), jesteś też narażony na udar (pewnie przypadłość rodzinna)
2. czy nie miałeś wsześniej/ostatnio jakiś złamań nogi? opieka pourazowa w Polsce leży
3. medycyna chińska to medycyna chińska, lepiej idź do lekarza specjalisty (w Łodzi jest kilku i w Warszawie)
4. Trombose (zakrzepica) i Ischias (rwa kulszowa) to łatwe słowa, ale uwierz mi, że słownictwo medyczne niemieckie łaciną stoi i naprawdę trzeba być dobrym specjalistą, by to tłumaczyć
5. co do halinki to szybciej do grobu wyśle niż poprawnie przetłumaczy

PS. Ładne pończoszki nie są złe :)
edytowany przez MysteryMan: 01 paź 2013
Halinka nie stawia diagnoz per online halinka moze przetlumaczyc a takze wziac udzial w konferencji telefonicznej jako tlumaczka tak ona to moz zrobic a posiada tak duzy zasob slownictwa medycznego ze bez problemu to zrobi bo robi to kiedy w niemieckim szpitalu sa przyjmowani polscy pacjeci i kiedy sie z nimi robi tzw Anamnese und Befund
w niemieckim szpitalu sa przyjmowani polscy pacjeci i kiedy sie z nimi robi tzw Anamnese und Befund

ale przecież pracujesz w zakładzie zamknietym (bez klamek :)
Cytat: MysteryMan
w niemieckim szpitalu sa przyjmowani polscy pacjeci i kiedy sie z nimi robi tzw Anamnese und Befund

ale przecież pracujesz w zakładzie zamknietym (bez klamek :)
i do tego wszyscy się tam jąkają... Nie mówiąc o pedofilnym kocie.
niuniel sam jestes pedofilny
Mój kotek je tylko Orijen-Hühner und Rindfleisch-Steak (roh).
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie